Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Професионализам и у оптужбама
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

09. 11. 2015.

УНС: Професионализам и у оптужбама

Удружење новинара Србије (УНС) позива новинаре и медије на професионалност и пристојност у изношењу података и извештавању о догађајима у вези са приватизацијом „Политике“, као и о међусобним оптужбама „Информера“, „Пинка“ и „Курира“. УНС сматра посебно значајним да државни органи хитно и у потпуности истраже све оптужбе које је власник „Фармакома“ Мирослав Богићевић изнео на ТВ Пинк, о „изнудама и рекетирању“ од стране власника „Курира“ Александра Родића и препродаји „Политике“ и о резултатима обавести јавност.

УНС подсећа да су прошли рокови у којима је власт обећала да ће завршити истрагу 24 спорне приватизације по захтеву Европске комисије, а међу којима је и приватизација Компаније „Вечерње новости“.

УНС још једном истиче да сви медијски сукоби у чијој је позадини корупција, криминал и нетранспарентно уређивање и вођење медија морају бити решавани тако да за негативне последице незаконитих радњи треба да трпе последице њихови виновници, а не новинари и медијски радници.  

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси