Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Запослени у Танјугу без законом гарантованих права
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

05. 11. 2015.

Извор: УНС

УНС: Запослени у Танјугу без законом гарантованих права

Удружење новинара Србије (УНС) за гашење Танјуга сматра одговорним менаџмент Танјуга, Агенцију за приватизацију и Министарство културе и информисања јер су морали да обезбеде могућност да и запослени у овој новинској агенцији остваре право на пренос капитала без накнаде.

УНС пита менаџмент Танјуга, Агенцију за приватизацију и Министарство културе и информисања зашто се то није десило, упркос изјави државног секретара Саше Мирковића од 10. октобра да је „бесплатна подела акција нешто што Закон препознаје као следећу фазу када је у питању Новинска агенција Танјуг“.

УНС је зато изненађен јучерашњом изјавом државног секретара у Министарству културе и информисања Саше Мирковића за Б92 да су „приватне агенције Бета и Фонет довољне за тржиште Србије“. Да ли то значи да је Танјуг угашен зато што је неко у власти или медијској заједници сматрао да је ова новинска агенција сувишна?

УНС подсећа да је приватизација преносом капитала без накнаде заустављена пре два месеца када је Агенција за приватизацију, погрешним тумачењем закона, запосленима у РТВ Врање пренела 33 одсто уместо целокупног капитала. Министарства привреде и културе овај проблем нису решила, а више од 20 медијских кућа чији запослени имају право да на пренос капитала без накнаде, чекају и неправедно трпе штету.

Коментари (1)

Остави коментар
пон

09.11.

2015.

kacke [нерегистровани] у 12:53

ko je omogućio gašenje Tanjuga

Pitanje je ko je bio u zakonskoj obavezi da pokrene pitanje prenosa kapitala zaposlenima- agencija, menadzment ili Ministarstvo?

Sledece pitanje je da li je to agencija pokrenula, ako jeste zasto menadzment Tanjuga nije o tome obavestio zaposlene i anketirao ih ko ima pravo na akcije.

Dalje, niko ne postavlja pitanje odgovornosti Ministarstva sto nije sproveden konkurs za direktora Tanjuga vise od godinu dana i sto nidu izabrani clanovi UO kojima je istekao mandat- cetvoro. Fakticki je Uo donosio odluke a nije imao mandat za to, kao i direktorka

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси