Насловна  |  Саопштења  |  Коалиција: Независна комисија у Шиду против финансирања лоших пројеката
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

14. 08. 2015.

Коалиција: Независна комисија у Шиду против финансирања лоших пројеката

Коалиција новинарских и медијских удружења (УНС, НУНС, НДНВ, АНЕМ и Локал прес) обавештава јавност да је независна комисија за оцењивање пројеката у области јавног информисања Општине Шид, коју су већински сачињавали представници наших удружења, предложила да се средства на конкурсу за јавно информисање ове локалне самоуправе овог пута не доделе подносиоцима пројеката.

Независна комисија је на седници која је одржана 12. августа оценила да пристигли предлози пројеката због изузетно ниског квалитета не испуњавају услове за доделу средстава и предложила је председнику општине да се конкурс поново распише.

Иначе, ово је други конкурс коју је општина Шид расписала за суфинансирање пројеката у области јавног информисања, а у складу са јавним интересом.

Коалиција упозорава да је, генерално, квалитет предложених пројеката на медијским конкурсима, поготово у локалу, у великој мери незадовољавајући и позива медије да развијају своје капацитете за припрему пројеката, стратешко пословање, јер ће им то свакако омогућити опстанак и развој.

Чланице Коалиције, заједно или посебно, имају читав низ програма који имају за циљ унапређење рада медија, па их и овом приликом позивамо да учествују у њима.

Удружење новинара Србије

Независно удружење новинара Србије

Независно друштво новинара Војводине

Асоцијација независних електронских медија

Асоцијација локалних независних медија "Локал прес"

Београд-Нови Сад-Крагујевац, 14. август 2015.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси