Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Открити ко прети новинаркама „Политике“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

14. 08. 2015.

УНС: Открити ко прети новинаркама „Политике“

Удружење новинара Србије (УНС) тражи од полиције да што пре идентификује мушкарца који је јуче телефоном претио новинаркама „Политике“ Јелени Попадић и Аници Телесковић јер су писале о томе ко су становници луксузних вила у државном власништву које изнајмљује ДИПОС.

 

На редакцијски број "Политике", мушкарац који није желео да се представи, јуче је негодовао због писања овог листа о ДИПОС-у, распитивао се за квалификације новинарки и изворима које су користиле у истраживању, да би разговор завршио речима: „Неко ће вас на крају едуковати“.

„Питао ме је да ли ми сносимо и да ли смо свесни одговорности за оно што пишемо, које смо изворе користиле и које су наше компетенције да о томе пишемо. Питала сам чиме је конкретно незадовољан, али није хтео да каже. Понудила сам му деманти, али није желео, каже да је само хтео да нас нешто научи, да би на крају разговор завршио претњом“, рекла је УНС-у Аница Телесковић.

УНС је забринут због претњи новинаркама и очекује од надлежних да реагују.

УНС подсећа да је за угрожавање сигурности претњом особама које обављају посао од јавног значаја информисањем запрећена казна од шест месеци до пет година затвора.

Коментари (1)

Остави коментар
сре

16.12.

2015.

Dragan [нерегистровани] у 10:44

LAž, laž, laž

Baš bi voleli da vam neko preti zbog vaših "epohalnih" tekstova o Diposu, ali vam niko ne preti. Niste ni malo važni, da vam neko preti. Komentar ne sadrži nepristojni govor, nema uvreda, pretnji, šovinizma, rasizma....

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси