Насловна  |  Саопштења  |  УНС и ДНКиМ: Хитно пронаћи и казнити нападаче на Коссев портал
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

11. 06. 2015.

УНС и ДНКиМ: Хитно пронаћи и казнити нападаче на Коссев портал

Удружење новинара Србије (УНС) и Друштво новинара Косова и Метохије(ДНКиМ) најоштрије осуђују синоћни оружани напад на просторије редакције интернет портала Коссев (www.kossev.info) у Косовској Митровици и траже од надлежних да пронађу и казне починиоце. На просторије интернет портала kossev.info пуцано је из ватреног оружја и причињена је материјална штета.

 

Уредница портала Татјана Лазаревић рекла је УНС-у да нико у редакцији не може да претпостави шта је мотив напада и да је срећа да се нико од запослених у том тренутку није налазио у просторијама.

„Коссев портал је локални медиј. Радимо у малој средини где се сви међусобно познајемо. Појединачано, али и као редакција, осећали смо се слободно јер смо увек били поштовани унутар своје заједнице и осећали смо да смо портал којем се верује. Доказ томе је да никада нисмо имали приватно обезбеђење чак ни решетке на прозорима просторија иако нам се канцеларије налазе на првом спрату у прометном делу града. Ни као новинар, ни као уредник не могу да спекулишем о могућем мотиву“, рекла је УНС-у Татјана Лазаревић.

УНС и ДНКиМ очекују од косовске полиције што пре јавно саопшти резултате истраге.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси