Насловна  |  Саопштења  |  УНС: РТВ да преиспита одлуку о прекиду уговора новинарки Зорани Николетић
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

24. 06. 2024.

Извор: УНС

УНС: РТВ да преиспита одлуку о прекиду уговора новинарки Зорани Николетић

Удружење новинара Србије (УНС) протестује због отказа сарадње младој новинарки Радио-телевизије Војводине (РТВ) Зорани Николетић због грешке у снимку временске прогнозе емитованог у Дневнику покрајинског Јавног сервиса и тражи од пословодства РТВ-а да преиспита ову одлуку.

У Дневнику РТВ-а 17. јуна емитован је снимљен материјал за времеску прогнозу из којег претходно није исечен део у којем је новинарка направила грешку.

Како је УНС сазнао, приликом рада на монтажи снимка, сервер се покварио, а компјутер угасио. Пре емитовања у Дневнику, новинарка, монтажер, реализатор програма, па ни уредник нису погледали и проверили снимак.

Након што је спорни извештај пуштен у етар, новинарка је добила отказ, односно прекид Уговора о привременим и повременим пословима.

Како је рекла за сајт УНС-а, жао јој је због свега што се десило.

„Увек погледам снимак пре емитовања, први пут нисам. Био је то сплет несрећних околности. Жао ми је што ми није пружена друга прилика, јер за две године рада на РТВ-у никада нисам добила ниједну примедбу на свој рад“, рекла је Николетић.

Како је УНС сазнао из извора који је желео да остане анониман, Николетић је у претходном периоду уређивала и Дечији ТВ Дневник, али звог врсте уговора који је имала (најпре ауторски, а затим о привременим и повременим пословима), није потписивана као уредник већ као новинарка која је припремила емисију.

УНС сматра да је најтежа казна - прекид уговора, престрога, нарочито ако се узме у обзир да је у овом случају заказао читав ланац, а да се исте казне не односе на остале учеснике у њему.  

Коментари (1)

Остави коментар
сре

26.06.

2024.

Pero Kojot [нерегистровани] у 18:14

I sta sad

Dragi prijatelji i kolege, (valjda),
lepo je i dargo mi je da ste zabrinuti za mladu novinarku i njen posao. Lepo je što ste prepoznali njen talenat pe će neko od vas da joj ponudi neki novi posao. Medjutim, moram da kažem i da je dosta licemerno, obzirom da desetine iskusnih novinara ostadoše bez posla poslednjih godina i da i dalje trpe progone i nezaposleni su, jedva preživljavaju, a vi ni reč ne rekoste! Ne pokušaste da se obratite poslodavcima da ih vrate na posao. Ne smete! A čemu onda ova glupost sa vremenskom prognozom...čemu, drugatri... Probudite se!!!

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси