Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Хитно пронаћи и казнити нападача на Угљешу Бокића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

02. 06. 2024.

Аутор: УНС Извор: УНС

УНС: Хитно пронаћи и казнити нападача на Угљешу Бокића

Удружење новинара Србије (УНС) осуђује физички напад на новинара дневног листа “Данас” Угљешу Бокића и тражи да нападач буде строго кажњен.

 

Док је Бокић снимао младе људe, који су излазили из просторија Новосадског сајма, мушкарац му је пришао, узео телефон и ударио га песницом у груди, рекао је он УНС-у. 

Бокић је, како каже, са собом имао истакнуту легитимацију дневног листа “Данас”, те верује да је особа која га је напала видела да се ради о новинару.

Бокић је УНС-у рекао да је након напада примљен у Ургентни центар, где му је констатовано нагњечење грудне кости. 

Тамо су, како каже, позвали полицију и он је напад пријавио. 

“Дошла су два инспектора, разговарали са мном и рекли су да ће пренети тужилаштву”, додаје Бокић.

Сада се, каже, осећа добро.

“Поново сам се вратио на терен да извештавам. Наставићу да радим овај посао као и до сада. Осећам се физички добро, али се не осећам добро због целокупне ситуације, која је језива. Напад на себе не сматрам личним колико га сматрам опасним као појаву, јер је новинар нападнут само због тога што је радио свој посао”, рекао је.

Забрињавајући је, како каже, тренд напада на новинаре који примећује последњих дана.

“Прво је нападнут био Вук Цвијић, данас ја. Чујем да су и неке друге колеге спречене да раде свој посао. Мислим да су сви слободни новинари угрожени, а сада физички”, рекао је он. 

УНС истиче да је било какво угрожавање сигурности новинара неприхватљиво и да виновници физичких напада морају бити најстроже кажњени.

УНС подсећа да је новинарима неопходно омогућити слободно извештавање о свим догађајима, а посебно у току избора, када је неопходно да до јавности стижу тачне и правовремене информације.

Коментари (1)

Остави коментар
пон

03.06.

2024.

građanin [нерегистровани] у 17:50

svako sa telefonom je umislio da je BBC

kako se zove napadanje ljudi mobilnim i unošenje ljudima u face lajv? trebale su mu te devojke očitati lekciju umesto tog frajera!

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси