Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Позивамо уреднике и новинаре да поштују Кодекс када извештавају о породичним трагедијама
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

05. 10. 2022.

Аутор: УНС Извор: УНС

УНС: Позивамо уреднике и новинаре да поштују Кодекс када извештавају о породичним трагедијама

Удружење новинара Србије (УНС) позива уреднике и новинаре да поштују Кодекс новинара Србије и да о породичној трагедији која се догодила у Вршцу извештавају у складу са професионалном етиком.

Није допуштено да болу и патњи људи који пролазе кроз породичну трагедију медији приступају на сензационалистички начин, нити су детаљи овако тешких злочина за јавно објављивање.

Уредници и новинари не смеју допустити да због медијских написа у сензационалистичком маниру, који не представљају извештавање од јавног интереса, уз трагедију коју већ проживљвају жртве буду додатно узнемирене.

Уредници и новинари треба да истражују пропусте институција, уколико они постоје, у сваком конкретном случају, и обавесте јавност о томе уз поштовање професионалних стандарда и новинарске етике.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси