Насловна  |  Саопштења  |  УНС и ДНКиМ: Српска листа да не прави селекцију медија које позива на догађаје
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

22. 08. 2022.

Извор: УНС

УНС и ДНКиМ: Српска листа да не прави селекцију медија које позива на догађаје

Удружење новинара Србије (УНС) са својим огранком на Косову, Друштвом новинара Косова и Метохије (ДНКиМ) протестује што Српска листа на данашњу конференцију за штампу у Косовској Митровици, на којој се говорило о могућем изласку Срба из косовских институција, није позвала већину медија који извештавају са Косова.

УНС и ДНКиМ истичу да је Српска листа за догађај обавестила само три редакције – РТС, Косово онлајн и Телевизију Мост, док остале редакције, како са севера Косова тако и јужно од Ибра, нису позване на овај важан догађај.

УНС и ДНКиМ подсећају да је конференција за штампу представника Српске листе организована само дан након обраћања председника Србије Александра Вучића који је рекао да ће ова партија свакодневно одговарати на питања свих медија.

УНС и ДНКиМ позивају  Српску листу да не прави селекцију новинара и да на догађаје које организује позива све медије, без разлике. 

УНС и ДНКиМ истичу да је веома важно да медији који раде на Косову и Метохији, пренесу поруке лидера који учествују у раду институција у Приштини, посебно у тренутку изражених тензија на северу Косова.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси