Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Полиција да хитно пронађе ко је бетонским блоком поломио прозор на згради „Гласа Подриња“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

14. 06. 2022.

Аутор: УНС Извор: УНС

УНС: Полиција да хитно пронађе ко је бетонским блоком поломио прозор на згради „Гласа Подриња“

Удружење новинара Србије (УНС) осуђује напад на просторије које деле редакција „Гласа Подриња“, „Телевизије Шабац“ и дописништва РТС-а у центру Шапца, када су непознати нападачи чврстим предметом полупали стакла, и тражи да виновници овог вандализма буду што пре пронађени и примерено кажњени.

 

МУП је, према речима извршног директора Гласа Подриња Зорана Живковића, након напада извршио увиђај. Како каже, полицији су послати и снимци са сигурносних камера, у којима је проблем то што улична расвета није радила од три до пет часова после поноћи.

„Не сумњамо конкретно ни на кога, али други пут се овако нешто дешава. Занимљиво је што се напад десио отприлике у ово време и пре две године, као и чињеница да прозор није гађан каменчићем већ бетонском плочом каква се не може наћи у ближој околини”; рекао је Живковић за УНС.

У овом нападу оштећен је прозор просторија које користи дописништво РТС-а у згради „Гласа Подриња“. Ипак, Живковић сматра да је ово напад на „Глас Подриња“, а не на дописништво РТС-а, јер су пре две године оштећена возила редакције „Гласа Подриња“, паркирана испред њихових просторија.

Живковић додаје да очекује бољу реакцију новинарских удружења у Србији и МУП-а, како извршилац не би прошао и овог пута некажњено.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси