Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Хитно демантовати лажно обележавање двојице новинара у Украјини
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

29. 03. 2022.

Аутор: УНС Извор: УНС

УНС: Хитно демантовати лажно обележавање двојице новинара у Украјини

Удружење новинара Србије (УНС) сазнаје да су на друштвеним мрежама у Украјини чланови новинарске екипе аустријске телевизије ОРФ, у којој је и колега сниматељ Ненад Дилпарић, обележени као руски диверзанти чиме им се, с обзиром на то да се налазе у зони борбених дејстава, додатно угрожава живот.

УНС тражи хитну реакцију надлежних у Украјини и позваће Европску федерацију новинара и украјинске колеге да што пре јавност обавесте да је ова информација неистинита и да представља опасну хајку на новинаре и претњу по њихов живот. 

На посту који се шири друштвеним мрежама у Украјини, уз наводе да се ради о руским диверзантима, виде се новинарске пропуснице које су издале украјинске војне власт, на којима су фотографије, имена и презимена новинара и сниматеља аустријског јавног сервиса. 

УНС осуђује ову опасну злоупотребу друштвених мрежа и тражи да се осигура безбедност овој новинарској екипи у којој је и колега Дилпарић.  

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси