Насловна  |  Саопштења  |  УНС и УНС на Косову: Да Тужилаштво и полиција открију ко стоји иза хакерског напада на „Косово онлајн“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

17. 01. 2022.

Аутор: УНС Извор: УНС

УНС и УНС на Косову: Да Тужилаштво и полиција открију ко стоји иза хакерског напада на „Косово онлајн“

Удружење новинара Србије (УНС) са својим огранком на Косову и Метохији тражи од полиције и Тужилаштва за високотехнолошки криминал да хитно утврде ко стоји иза јучерашњих хакерских напада на сајт “Косово онлајн”.

УНС је посебно забринут зато што је ово након три месеца нови озбиљан напад на сајт "Косово онлајн", починиоци нису пронађени а паралелно са нападом, редакција овог српског портала нашла се на удару лажних информација објављених на сајтовима Јавног сервиса Радио-телевизије Косова (РТК).

„На РТК су нас оптужили да смо сами себе оборили јер смо се наводно међусобно посвађали у редакцији око политичких ставова, таргетирајући нас као портал који ради за руске интересе, а мене су лажно представили као бившег новинара Спутњика“, рекао је УНС-у одговорни уредник „Косово онлајн“ Милош Гарић.

УНС са својим огранком на Косову истиче да ови напади наносе штету редакцији “Косово онлајн”, његовим читаоцима и представљају груби напад на слободу новинарског рада. Посебно је неприхватљиво да се, истовремено док трају организовани хакерски напади, колеге редакције "Косово онлајн" и то са Јавног сервиса Косова оптужују да су пропагандисти који сами себи обарају сајт.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси