Насловна  |  Саопштења  |  УНС и УНС на Косову протестују због малтретирања екипе Радио Гораждевца
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

14. 12. 2021.

Аутор: УНС Извор: УНС

УНС и УНС на Косову протестују због малтретирања екипе Радио Гораждевца

Удружење новинара Србије (УНС) са својим огранком на Косову протестује због ометања рада и неовлашћеног легитимисања новинарске екипе Радио Гораждевца у којој су били главни и одговорни уредник овог медија Дарко Димитријевић и сниматељ Милић Петровић и тражи да полиција пронађе особе које су малтретирале новинаре.

Дарко Димитријевић, иначе и председник УНС-а на Косову, који је са колегом сниматељем правио телевизијски прилог у Руговској клисури, рекао је УНС-у да се поред њих зауставило возило из којег је изашла непозната особа у маскирним панталонама и на албанском језику им тражила документа.

“Питао је: `Ко сте ви?`. Рекли смо да смо новинари Радио Гораждевца, након чега је постао агресиван. Затим је из аутомобила изашао и други човек, који је стао на неколико метара од нас. Особа у маскирним панталонама нам је тражила документа, а ја сам одбио да их дам. Колега Милић је пришао и показао прес картицу. Имали смо видљиве прес ознаке на аутомобилу и камеру. Питао сам да ли су полиција, али нисам добио никакав одговор. Имао сам осећај да је мушкарац у маскирним панталонама био спреман да ме удари. То је трајало четири, пет минута, након чега су бесно залупили врата и отишли”, рекао је Димитријевић УНС-у.

Димитријевић додаје да су више пута снимали у Руговоској клисури, али је ово први пут да су доживели малтретирање.

“То је показатељ како део албанске заједнице гледа на Србе, јер чим су видели аутомобил београдских регистарских ознака и камеру вратили су се 100 метара у рикверц да се расправљају и обрачунавају с нама”, навео је Димитријевић.

УНС и УНС на Косову траже од тужилаштва да преиспита одлуку да нема места покретању истраге и сматрају да се ради о покушају застрашивања новинара од стране особа чији идентитет мора да утврди полиција. 

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси