Насловна  |  Саопштења  |  УНС: Полиција да пронађе ко прети смрћу ауторима подкаста "Добар, лош, зао"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

01. 10. 2021.

УНС: Полиција да пронађе ко прети смрћу ауторима подкаста "Добар, лош, зао"

Удружење новинара Србије (УНС) очекује да полиција у најкраћем року открије ко су особе које прете смрћу ауторима подкаста "Добар, лош, зао" Ненаду Кулачини и Марку Видојковићу

Ауторима подкаста који се емитуе на порталу nova.rs стигло је више претњи од којих су шест пријавили полицији.

"Ми на увреде не реагујемо јер смо свесни да својим емисијама и наступима производимо неку врсту реакције. Међутим, ово су сада озбиљне претње. Пишу нам: `Сада је време свињокоља`, `Спремили смо вам метак у чело`, `Остаћете без језика`“, рекао је Ненад Кулачин УНС-у и додао да му ово делује као организована акција.

"Претње су стизале са налога ван Србије- из Аустрије, Цириха. Никога од тих који прете не познајем, мада су ми две или три претње стигле у инбокс на друштвеним мрежама", рекао је Кулачин.

Марко Видојковић је УНС-у рекао да се осећа животно угроженим. 

"Сматрам да је ова медијска кампања коју доживљавамо диспропорционална једном поткасту. Само је питање када ће неко коме је оваквом кампањом испран мозак постати агресиван када нас сретне на улици. 

Од гостовања Вучића у `Хит твиту` кренуле су појачане претње. И све су много горе од било чега што сам ја икада изговорио. По савету Репортера без граница притајили смо се, не излазимо и чекамо да прође", рекао је Видојковић. 

УНС ће пратити све пријављене случајеве напада и претњи новинарима кроз рад Сталне радне групе за безбедност и заштиту новинара и Радне групе за безбедност новинара у којима има своје представнике.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси