Насловна  |  Саопштења  |  УНС оснива клуб фриленсера
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Саопштења

30. 04. 2021.

Извор: УНС

УНС оснива клуб фриленсера

Удружење новинара Србије (УНС) позива колеге да се учлане у Клуб фриленсера и хонорараца новинара, сниматеља и фоторепортера који ће УНС основати 12. маја.

У растућем броју фриленсера и хонорараца у српским медијима и оних који за стране медије раде из Србије, УНС је препознао потребу за окупљањем и заједничким ангажманом ове, по многим показатељима, најугроженије групе новинара и сниматеља.

Колегама без матичних редакција УНС ће омогућити: акредитације за догађаје, правну заштиту, помоћ у изради типских уговора, помоћ у осигурању опреме и животном осигурању, помоћ при откупу радног стажа, повољније уговоре о коришћењу услуга мобилне телефоније и друге олакшице у раду.

Формирање клуба фриленсера неопходан је корак за артикулисање потреба и организовану борбу за равноправан статус колега који тренутно раде у тешким условима - без редакција и уговора, без правне и друге врсте заштите, без права на акредитације и амортизацију опреме.

Оснивање клуба одржаће се у среду, 12. маја у 18 часова у Прес центру Удружења новинара Србије (Кнез Михаилова 6/III). Позивамо заинтересоване колеге да се за оснивачки скуп пријаве до 11. маја у 17 часова на имејл: zvezdan.mancic@uns.rs.

 

 

Коментари (2)

Остави коментар
пон

03.05.

2021.

Александар Поповић [нерегистровани] у 11:42

Коначно

Одличан потез Удружења. Новинарима, уопште, посебно овој категорији нужна је конкретна помоћ. Надам се да ће доћи и од стране министарства надлежног за медије.

Одговори
суб

01.05.

2021.

Antic [нерегистровани] у 01:41

Bravo

Odlična ideja. Hvala vam što ste se odlučili na ovaj korak, Radomiroviću. Mislim da generalni sekretar Nino sada puca od muke, zajedno sa svojim kandidatom Živojinom Rakočevićem.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси