Насловна  |  Новинари на суду  |  Извештаји са суђења  |  Тужилаштво у Зрењанину поднело захтев за покретање прекршајног поступка против председника Одбора за информисање Скупштине Србије Мирка Крлића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Извештаји са суђења

05. 03. 2019.

Аутор: Ј. Пешић Извор: УНС

Тужилаштво у Зрењанину поднело захтев за покретање прекршајног поступка против председника Одбора за информисање Скупштине Србије Мирка Крлића

Тужилаштву у Зрењанину поднело је захтев за покретање прекршајног поступка против председника Одбора за културу и информисање Скупштине Србије Мирка Крлића, након што је одбацило кривичну пријаву против њега за кривично дело угрожавање сигурности главног и одговорног уредника листа „Зрењанин“ Далибора Бубњевића.

У захтеву овог Тужилаштва, наводи се да је Мирко Крлић 30. марта 2018. године у хотелу „Војводина“ „вређањем, нарушио јавни ред и мир, тако што је у више наврата током вечери вређао“ Далибора Бубњевића, те је тиме прекршио члан девет Закона о јавном реду и миру.

Подсетимо, Бубњевић је у априлу прошле године Полицијској управи у Зрењанину пријавио да га је на новинарском задатку у хотелу „Војводина“ у Зрењанину, након претњи, у тоалету ударио Мирко Крлић.

Тужилаштво је у разлозима због којих је кривична пријава одбачена навело да из изјаве Далибора Бубњевића произилази да Мирко Крлић „ни приликом једног инцидента са њим, није изговорио ниједну претњу“, већ да му се обраћао „увредљивим речима“.

Из саслушања сведока који су били учесници овог догађаја, Тужилаштво је закључило да су она различита о „делу догађаја који се збио у тоалету“, те да се не може на „несумњив начин утврдити чињенично стање“.

Мирко Крлић је у своју одбрану навео, стоји у решењу Тужилаштва, да се Бубњевић није налазио на новинарском задатку у хотелу, већ да је манифестација „Сјело Херцеговаца и пријатеља“ била претходно у народном позоришту и да је у име листа „Зрењанин“ њу пратила Бранка Јајић.

Крлић је потврдио да је следећи сусрет са Бубњевићем био у тоалету „где су се случајно срели и да је Бубњевићу рекао да престане да говори негативне и лажне ствари о његовој ћерки“, те да му није претио и није било икаквог физичког контакта између њих.

 

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси