Насловна  |  Новинари на суду  |  Извештаји са суђења  |  Одложено суђење „Шумадијапресу” за 13. јул – суд тражи оригиналну документацију
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Извештаји са суђења

28. 03. 2017.

Аутор: Ј.Пешић Извор: УНС

Одложено суђење „Шумадијапресу” за 13. јул – суд тражи оригиналну документацију

Данашње рочиште по тужби некадашње помоћнице градоначелника Крагујевца Снежане Живановић Катић против новинарке Љупке Симовић, одговорне уреднице портала „Шумадијапрес“ Љиљане Палибрк и издавача „Шумадијапреса“ у Вишем суду у Београду одложено је за 13. јул.

Суђење је одложено јер је адвокатица тужиље рекла да ју је Град Крагујевац обавестио да не може да добије оригиналну документацију, односно потврду веродостојности фотокопија докумената које је приложила суду и да се они могу добити једино по захтеву суда. 

Судија Констатин Митић Врањкић предложио је да суд службеним путем затражи документацију од Града Крагујевца и наложио да адвокати тужииље и тужених до наредног рочишта доставе оригиналну документацију, коју су до сада достављали у копијама.

Тужба је уследила после објављивања серијала од седам текстова о проблемима снабдевања водом сеоских домаћинстава на територији Крагујевца, који су од 18. јуна до 2. јула 2014. године објављени на информативном порталу „Шумадијапрес”.

Живановић Катић тврди да се у текстовима „износе неистините или непотпуне информације тако да серијал код јавности ствара погрешне представе о тужиљи које нарушавају њен лични и професионални углед” и тражи да јој тужене због повреде части и угледа исплате 500.000 динара.

Одговарајући на тужбу, адвокати тужених су истакли да се „из саме тужбе не може ни на који начин утврдити шта је то што је у спорним текстовима неистинито и шта је то што је тужиљи повредило част и углед и то у тој мери да има право да потражује накнаду нематеријалне штете у енормном износу”.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси