Насловна  |  Новинари на суду  |  Извештаји са суђења  |  Суђење Врбашки против Ћурчије и РТВ-а одложено за април
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Извештаји са суђења

28. 02. 2017.

Аутор: Ј.Пешић Извор: УНС

Суђење Врбашки против Ћурчије и РТВ-а одложено за април

Данашње суђење по тужби власника фирме СЦОМ из Фекетића Владимира Врбашког против новинара и Радио-телевизије Војводина одложено је за 11. април.

Суђење је одложено јер Виши суд у Београду поднесак трећетуженог новинара Предрага Ћурчије није доставио адвокатима тужиоца  и осталих тужених - Радио-телевизије Војводине и главне и одговорне уреднице Телевизије Нови Сад Марјане Јовић.

Адвокат Предрага Ћурчије објаснио је да је поднесак Вишем суду послат 13. фебруара, а као доказ предао је суду потврду о пријему пошиљке.

Судија Ирена Гарчевић рекла је да се на поднеску није налазио штамбиљ суда, па је дала наредбу да се он не доставља адвокатима у Новом Саду.

Адвокати тужиоца и прво и друготужених, РТВ-а и Марјане Јовић, тражили су додатни рок како би се упознали са садржајем поднеска који су добили данас.

Власник фирме СЦОМ из Фекетића од новинара Радио-телевизије Војводина Предрага Ћурчије, уреднице и РТВ-а за повреду угледа и душевни бол тражи обештећене од чак 10 милиона динара.

У тужби је, између осталог, наведено да је у прилогу емитованом 14. јула у Војвођанском дневнику у ком се говорило о станарима објеката бивше Прве управе у Гакову у власништву Врбашког који су данима били без струје, Ћурчија рекао:

„Господину Врбашком, власнику фирме СЦОМ из Фекетића, новом власнику ових станова, оставили смо поруку у Трећој управи у Гакову да одговори на питања шта ће бити са станарима у овом насељу, међутим, до данас нам се није јавио. Он је, иначе, познат по томе што је у атару Гакова његова фирма узурпирала више од 2.500 хектара државних ораница. Одговор и даље чекамо.“

Врбашки сматра да је овом изјавом означен као криминалац, што „штети његовом угледу и причињава душевну бол“ и има „негативан утицај на пословну делатност привредних друштава којих је власник или сувласник“.

У одговору на тужбу Ћурчија је навео да изјаве у прилогу нису његови произвољни наводи дати без претходне провере примерене околностима и да тужилац користи суд као средство одмазде којим покушава да економски исцрпи тужене који истражују теме за које јавност има интерес да буде обавештена.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси