Насловна  |  Новинари на суду  |  Извештаји са суђења  |  НИН да плати Стефановићу 300.000 динара
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Извештаји са суђења

04. 01. 2017.

Извор: rs.n1info.com

НИН да плати Стефановићу 300.000 динара

Министар полиције Небојша Стефановић добио је тужбу коју је поднео против НИН-а, због текста "Небојша Стефановић, главни фантом из Савамале", сазнаје Н1. НИН треба да плати казну од 300.000 динара нематеријалне штете због повреде части и угледа, и то са каматом од 29. новембра када је пресуда донета, потврдио је за Н1 Милан Ћулибрк, главни и одговорни уредник НИН-а.

Ћулибрк је рекао да ће НИН поднети жалбу на пресуду, а ако буде потребно поднеће и Уставном суду или Европском суду за људска права у Стразбуру. 

Суђење по тужби министра унутрашњих послова Србије против недељника НИН почело је и завршено је 29. новембра у Вишем суду у Београду.

Тада је најављено да ће пресуда бити објављена до Нове године.

Стефановић је тужио новинарку НИН-а Сандру Петрушић, главног уредника тог листа Милана Ћулибрка и НИН доо, због текста објављеног 16. јуна ове године, који је био и на насловној страни тог недељника.

Министар је на суђењу рекао да си му повређени професионални углед и част, док су Сандра Петрушић и Милан Ћулибрк рекли да ниједном речју у тексту нису тврдили да је Стефановић рушио објекте у Херцеговачкој улици у Београду, већ су говорили о његовој политичкој одговорности као персонификацији првог човека полиције.

Улога медија је да указује на проблеме које треба решити, рекао је Ћулибрк. Према његовим речима, НИН би текст из јуна, због којег га је Стефановић тужио, могао у потпуности да понови јер се ни после седам месеци није одмакло у решавању случаја Савамала, што су страховали да ће се десити кад је текст објављен.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси