Насловна  |  Новинари на суду  |  Извештаји са суђења  |  Одложено суђење по тужби Врбашког против Ћурчије и РТВ-а
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Извештаји са суђења

13. 12. 2022.

Аутор: А. Ничић Извор: УНС

Одложено суђење по тужби Врбашког против Ћурчије и РТВ-а

Главна расправа по тужби власника фирме SCOM из Фекетића Владимира Врбашког против РТВ-а и новинара Предрага Ћурчије, која је требало да буде одржана данас у Палати правде, одложена је јер је судија била спречена да присуствује рочишту.

Улаз у Палату правде (фото: УНС/А. Ничић) 
Улаз у Палату правде (фото: УНС/А. Ничић)

На расправи се, поред адвокатице тужиоца, туженог Предрага Ћурчије и његовог адвоката, појавио и сведок Саша Вујачић. Осим Вујачића, данас је требало да сведоче и Драган Праштало и Зоран Микаћ. Прашталу судски позив није уредно уручен, а уједно је и достављен доказ да је спречен да присуствује данашњем рочишту, док је Микаћ добио позив и није се појавио.

Ново рочиште заказано је за 11. јануар 2023. године, са почетком у 11 часова.

Предрага Ћурчију и РТВ Врбашки је тужио, потражујући 10 милиона динара одштете „због повреде угледа и нанетог душевног бола“  у прилогу те медијске куће из 2016. године.

Ћурчија је 2016. године урадио прилог о становницима насеља Прва управа у Гакову, који су остали без струје и воде јер, како кажу, предузеће „Граничар“ није прослеђивало новац који су уплаћивали за комуналије Електродистрибуцији. У прилогу је са „Граничаром“ доведен у везу и Врбашки, а репортажа је емитована без његове изјаве. Ћурчија је на једном од претходних рочишта тврдио да је пре објављивања прилога више пута покушао да ступи у контакт са овим бизнисменом, али неуспешно, јер одговор није добио.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси