Насловна  |  Конкурси  |  Остали конкурси  |  ПОЗИВ НА КОНКУРС: Фонд солидарности са локалним медијима
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Остали конкурси

08. 06. 2020.

Извор: Славко Ћурувија фондација

ПОЗИВ НА КОНКУРС: Фонд солидарности са локалним медијима

Славко Ћурувија фондација позива локалне медије са подручја Републике Србије да пошаљу своје предлоге пројеката у оквиру Фонда солидарности, којим желимо да помогнемо медијима који извештавају у јавном интересу у својим срединама да превазиђу кризу изазвану глобалном пандемијом Covid-19.

У условима пандемије и ванредног стања у Србији, локални медији одиграли су кључну улогу у обавештавању јавности у својим срединама о свим питањима важним за здравље и безбедност људи. У том послу од изузетног значаја за јавни интерес, локални медији нису увек имали подршку ни локалних ни републичких власти. У атмосфери појачаног стреса узрокованог професионалним изазовима, повећаном продукцијом и ионако веома тешким условима за рад, локални медији су додатно погођени финансијском кризом насталом током скоро двомесечног ванредног стања.

Стога је циљ конкурса да подржи локалне медије да превазиђу кризу и да олакша производњу информативног садржаја у јавном интересу, како би грађанима пружили тачне и проверене информације којима ће се руководити у свакодневном животу. Подршком медијима желимо и да утврдимо њихову позицију, значај и релевантност у срединама у којима раде и да их подржимо да прошире своју публику.

Ко?

Конкурс је намењен локалним медијима који су посебно погођени кризом и који активно извештавају о темама од јавног значаја у својим срединама.

За подршку ће бити одабрани медији који:

- Редовно производе информативни садржај

- Извештавају о локалу и за локал

- Јавни интерес постављају као приоритет у свом извештавању

- Поштују Кодекс новинара Србије и прихватају надлежност Савета за штампу

- Раде најмање три године

- Располажу годишњим буџетом који не прелази пет милиона динара

- Регистровани су у АПР-у

Шта?

Подршка је намењена искључиво за производњу информативног садржаја који је од јавног значаја за локалне средине из којих медији долазе. Тематски оквир конкурса није унапред одређен, али предложене теме морају бити релевантне и корисне за грађане из тих средина.

Дозвољени су трошкови производње информативног садржаја, као и трошкови дистрибуције и промоције садржаја.

Максималан износ донације је 500.000 динара. Максимално трајање пројекта је шест месеци.

Како?

Попуњени пријавни формулар у PDF или Word формату послати најкасније до 7. јула на адресу konkurs@slavkocuruvijafondacija.rs.

О приспелим пријавама одлучиваће Славко Ћурувија фондација, уз подршку спољних саветника.

Евентуална питања о условима конкурса и начину пријављивања можете послати на адресу konkurs@slavkocuruvijafondacija.rs, најкасније до 25. јуна 2020.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси