Насловна  |  Конкурси  |  Остали конкурси  |  БИРН: Тренинг за новинаре у оквиру програма Балканска транзициона правда
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Остали конкурси

17. 09. 2019.

Извор: БИРН

БИРН: Тренинг за новинаре у оквиру програма Балканска транзициона правда

Балканска истраживачка регионална мрежа (БИРН) организује тродневни тренинг о извештавању о суђењима за ратне злочине и другим темама које се тичу транзиционе правде.

Балканска истраживачка регионална мрежа у сарадњи са Развојним програмом Уједињених нација (УНДП) позива новинаре да се до 25. септембра пријаве на тренинг који ће се бавити питањима транзиционе правде.

За ову обуку, која ће бити одржана у Београду од 14. до 16. октобра, могу се пријавити новинари из бивших југословенских република заинтересовани за теме транзиционе правде.

„Питања транзиционе правде, ратни злочини, одговорност и правда су још увек веома важне и осетљиве теме на Балкану и њихово покривање захтева објективно извештавање засновано на чињеницама“, рекла је регионална директорка БИРН-а Марија Ристић.

Полазници ће имати прилику да уче од стручњака за транзициону правду – новинара, судских званичника, представника власти и цивилног друштва.

Радни језик тренинга је босански/хрватски/црногорски/српски, али ће, уколико буде потребно, бити осигуран симултани превод.

Трошкове пута и смештаја покрива организатор.

Након тренинга, од учесника ће се тражити да предложе причу која ће се бавити транзиционом правдом на Балкану.

На основу предлога и општих оцена са тренинга, БИРН ће одабрати 10 новинара који ће учествовати у студијској посети Хагу у новембру 2019.

Новинари који предложе најбоље приче добиће грант у износу од 1.000 евра, како би их даље развили у сарадњи са БИРН-овим искусним уредницима.

За пријаву је потребно послати CV, мотивационо писмо, линкове до објављиваних текстова или сам текст, као и друга релеватна документа на jovana.prusina@birn.eu.com. Мејл треба насловити „Пријава – Тренинг за новинаре“.

Крајњи рок за пријаве је 25. септембар.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси