Насловна  |  Конкурси  |  Остали конкурси  |  Европска награда за младе новинаре за 2010. годину
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Остали конкурси

12. 11. 2009.

Европска награда за младе новинаре за 2010. годину

Проширите своју визију – Потрага за најбољим новинарима Европе је започела

Објављена је Европска награда за младе новинаре за 2010. годину и покренута је потрага за најбољим новим младим новинарским талентима Европе. Ако сте новинар или студент новинарства и имате између 17- 35 година, онда је ово прилика коју не смете пропустити. Ви имате прилику да будете одабрани као победник у својој земљи и да доносете кући једну од три посебне награде за изузетан новинарски рад.

Проширите своју визију и допринесите текућем дијалогу о проширењу ЕУ. Европска награда за младе новинаре за 2010. годину позива Вас да се критички ангажујете са проширењем ЕУ користећи свој новинарски таленат за побољшање ефекта проширења, а с тиме и на вишеструки потенцијал проширења.

Ко може учествовати?


Такмичење је отворено новинарима и студентима новинарства из штампаних медија, Интернет медија или са радија и траје до 28. фебруара 2010. год. Послати радови морају се усредсредити на проширење ЕУ и сагледати ту тематику промишљено, изазовно и креативно, а радови морају бити претходно објављени између октобра 2007. и 28. фебруара 2010. год. Учесници морају имати држављанство једне од земаља чланица ЕУ, земаља кандидаткиња за чланство у ЕУ, земаља потенцијалних кандидаткиња за чланство у ЕУ или Исланда. Појединци или групе до 3 људи могу послати од 1 до 3 рада.

Награде
Национални жири из читаве Европе одабраће 36 националних победника који ће доћи у Истамбул на културно историјско путовање у мају 2010. Од тих 36 победника, европски жири ће одабрати три победника за посебну награду у следећим категоријама:
• за најоригиналнији рад
• за најбоље истраживање
• за најбољи новинарски стил
Добитници те три посебне награде освојиће културно путовање у један од главних градова Европе по властитом избору.

Висе информација на www.EUjournalist-award.eu

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси