Насловна  |  Конкурси  |  Остали конкурси  |  CAN Europe - Отворен позив за учешће у радионицама за новинаре о климатским и енергетским темамама
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Остали конкурси

14. 08. 2024.

Аутор: A.M. Извор: УНС/CAN Europe

CAN Europe - Отворен позив за учешће у радионицама за новинаре о климатским и енергетским темамама

Climate Action Network (CAN) Europe - CAN Europe отворила је други круг пријава за учешће у „Програму обуке за новинаре који извештавају о климатским и енергетским питањима на Западном Балкану“.

Радионице ће бити одржане од 17. до 19. септембра у Скопљу, а рок за пријаву је 26. август до 17 сати. Учесници ће имати могућност да обуку прате и онлајн.

Позив је отворен за новинаре са Западног Балкана и из региона који раде на телевизији, радију, у штампаним и онлајн издањима, слободне новинаре који имају искуство у области животне средине, климе или енергетике, али и за студенте новинарства који су заинтересовани да пишу о овим темама.

Заинтересовани новинари треба да пошаљу свој CV у коме је потребно да се нагласи релевантно новинарско искуство или релеватне студије новинарства, два примера новинарског рада у вези са климатским, енергетским или еколошким питањима, као и доказ о тренутном статусу (студент, недавно сте дипломирали или радите као новинар).

Образац за пријаву је ОВДЕ.

Овај програм има за циљ да унапреди капацитете новинара у региону и обезбеди потребне алате, знања и мреже за ефикасно извештавање о критичним климатским темама и праведне енергетске транзиције.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси