Насловна  |  Конкурси  |  Остали конкурси  |  Отворен конкурс за грантове за истраживачко новинарство
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Остали конкурси

02. 02. 2023.

Извор: journalismfund.eu

Отворен конкурс за грантове за истраживачко новинарство

Фонд за истраживачко новинсрство Европске уније расписао је конкурс за бесповратна финансијска средства. Рок за пријаву је 16. март.

Право да се пријаве на конкурс имају све организације цивилног сруштва из Србије. Овај програм грантова подржава локалне прекограничне истраживачке тимове професионалних новинара и/или новинских кућа.

По пројекту ове организације могу добити највише 100.000 евра.

Право пријаве имају локални прекогранични истраживачки тимови од најмање два новинара и/или медија. Кандидати морају бити професионални слободни новинари или медијске куће. Личне референце и/или референце на ранији рад су од суштинског значаја у том погледу.

Медији који учествују морају бити правна лица која су званично регистрована најмање годину дана пре истека рока за пријаву конкурса за грант.

Предлог истраживања мора да се односи на локално прекогранично истраживачко новинарство на територији Европе. Резултат истраживања морају објавити најмање два професионална медија у најмање две различите европске земље.

Циљ овог програма грантова је да стимулише локалне новинаре и медијске куће да се упореде са другим регионима и градовима у другим земљама који се суочавају са сличним проблемима или изазовима, који су еминентно европска питања.

Пријава се обавља путем линка.

Обавезна су писма намера (ЛОИ) за објављивање од најмање два професионална медија.

Истраживачко новинарство које објављују професионални медији у било ком облику је квалификовано, без обзира да ли је штампано, онлајн, емитовано или међумедијско.

Сви новинарски крајњи производи се квалификују за грант: новински и часописни чланци, радио и телевизијски документарни филмови и серије, фото-репортаже и књиге, подкасти и публицистичке књиге.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси