Насловна  |  Конкурси  |  Награде  |  Бира се најбољи прилог о женама у сектору безбедности
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Награде

06. 06. 2013.

Бира се најбољи прилог о женама у сектору безбедности

Београдски центар за безбедносну политику (БЦБП) уз подршку Агенције Уједињених нација за родну равноправност и оснаживање жена (UN WOMEN) расписао је конкурс за најбољи медијски прилог на тему „Положај и улога жена у сектору безбедности у Србији“.

 

БЦБП и UN WOMEN желе да подрже новинарске радове о женама које имају активну улогу у пружању безбедности и изградњи мира.

Право учешћa на конкурсу имају новинари/ке штампаних и електронских, локалних , националних и регионалних медија који су у периоду од 1. јануара до 15. јуна 2013. године објавили текстове/прилоге на тему положаја и улоге жена у сектору безбедности на територији Републике Србије.

На конкурс се могу послати највише два ауторска рада. У пријави је потребно послати прилог и биографију аутора/ке прилога.

Формат пријаве:

·         За ТВ и радио – диск са прилогом и линк (уколико је доступан);

·         За штампане медије – скениран објављени текст и линк (уколико је доступан);

·         За интернет портале – ПДФ документ текста и линк.

Три најбоља медијска прилога изабраће стручни жири састављен од представника организација цивилног друштва, медија и академске заједнице.

Новинарски радови ће бити разматрани на основу:

1.       Доприноса подизању свести јавности о значају родне равноправности у сектору безбедности;

2.       Афирмацији улоге жена у пружању безбедности;

3.      Креативности, оригиналности и поштовања новинарске етике.

Троје најбољих аутора/ки ће добити новчане награде у износу од 40.000 динара за прво место, 30.000 динара за друго и 20.000 динара за треће место.

Сви медијски прилози биће објављени на фејсбук страници БЦБП.  При одабиру најбољег медијског прилога у обзир ће се узети и број лајкова, шерова и коментара које ти прилози остваре на фејсбук страници БЦБП.

Најбољи радови и имена аутора биће до 15. јула објављени на сајту БЦБП (www.bezbednost.org) и фејсбук страници Bezbednost.org.

Медијски прилог и биографију је потребно послати до 1. јула 2013. године на мејл radomir.cvetkovic@bezbednost.org или поштом на адресу БЦБП (Ђуре Јакшића 6, 11000 Београд), са назнаком „За наградни конкурс“.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси