Насловна  |  Конкурси  |  Награде  |  Конкурс ЦЕДЕФ-а за најбољи медијски прилог: "Изолацијом до енергетских пасоша"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Награде

30. 10. 2012.

Конкурс ЦЕДЕФ-а за најбољи медијски прилог: "Изолацијом до енергетских пасоша"

Централно европски форум за развој, ЦЕДЕФ, у сарадњи са Удружењем новинара Србије (УНС) и Независним удружењем новинара Србије (НУНС), а под покровитељством компаније ЦЕРЕСИТ расписао је још један наградни новинарски конкурс за најбољи медијски прилог на тему: " Изолацијом до енергетских пасоша".

Циљ конкурса је унапређење информисаности јавности и привреде о значају изолације као једног од кључних фактора енергетске ефикасности у зградама.

Сектор зградарства је енергетски најзахтевнији сектор у Европи и Србији на који се односи више од 40% укупне потрошње енергије. У циљу унапређења енергетске ефикасности, Република Србија је у складу са Директивама ЕУ донела Правилник о условима, садржини и начину издавања сертификата о енергетским својствима зграда који је ступио на снагу 30. септембра 2012.

Конкурс је отворен до 31. јануара 2013. године. Награда за најбољи прилог је студијско путовање у једно од европских представништва компаније Хенкел ЦЕРЕСИТ.

Жири ће разматрати пријаве на основу доприноса подизању свести јавности И привреде о значају изолације у грађевинским објектима и употреби материјала који штеде енергију, али неће занемарити ни опште новинарске критеријуме, као што су креативност, оригиналност, етичност, као и допринос позитивним променама у друштву.

Услови конкурса:

Право на учешће имају сви новинари/ке, односно медијске куће који су објавили радове у медијима на територији Републике Србије. Сваки новинар/ка има право да достави максимум три прилога. У избор улазе новинарске форме:
извештај, интервју, чланак, репортажа, итд, а награда се додељује за рад објављен или емитован у периоду од 01.01.2012. до 31.01.2013. године.

Начин пријављивања:

Пријаву на конкурс може послати редакција или појединац на мejл:
vgm@cedeforum.org или поштом на адресу ЦЕДЕФ-а са назнаком за конкурс (ЦЕДЕФ - Централно-европски форум за развој, Жоржа Клемансоа 13, 11000 Београд).

Пријаву за конкурс можете преузети ОВДЕ.

Формат пријаве:
*       За штампу - скениран текст или исечак или Word документ
*       Интернет - Word документ са линком
*       За ТВ - ДВД диск
*       За радио - ЦД у мп3 формат

Одлука о најбољем прилогу биће донета током фебруара 2013. године по принципу највећег броја освојених поена и објављена на сајтовима: ЦЕДЕФ-а, Медиjа Центра, УНС-а и НУНС-а.

Контакт за медије : Весна Марковић, 011 / 30 36 134,  062/ 50 57 50, vgm@cedeforum.org

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси