Насловна  |  Конкурси  |  Награде  |  Годишња награда УНИЦЕФ-а за медијско извештавање о деци и дечијим правима
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Награде

28. 09. 2012.

Годишња награда УНИЦЕФ-а за медијско извештавање о деци и дечијим правима

Канцеларија УНИЦЕФ-а у Србији оглашава конкурс за годишњу награду за етичко и професионално медијско извештавање о насиљу над и међу децом, са фокусом на насиље у школи.

Награде се додељују за најбољи прилог објављен на телевизији, радију и у штампаним медијима на територији Републике Србије у периоду од 1. јануара до 1. новембра 2012. године.

Награде ће бити додељене 20. новембра 2012. године.

Пријаву слати на:
Медија центар,
Теразије 3/I, 11000 Београд,
са назнаком „За УНИЦЕФ конкурс“

Правилник

  • Рок за пријављивање радова је 5. новембар 2012. године. Уколико се прилози шаљу поштом, у обзир ће се узимати датум поштанског жига. Материјал који стигне након овог датума неће бити разматран.
  • Право учешћа на конкурсу имају сви професионални новинари без обзира на њихов формални статус, уколико је текст/приказ којим конкуришу објављен/емитован у медијима на територији Републике Србије у перидоду од 1. јануара до 1. новембра 2012. године. Студентски радови се неће узимати у обзир.
  • Жири ће одлуку донети на основу већине гласова.

Пропозиције

  1. Тематска категорија за медијско извештавање је насиље над и међу децом, са посебним нагласком на насиље у школи.
  2. Сваки учесник на конкурсу може да конкурише само са једним радом.
  3. У случају да је кандидатура израз тимског рада, група аутора сматраће се једним кандидатом.
  4. На конкурс се шаљу радови (новински текстови, радио или ТВ емисије) који су штампани или емитовани у средствима јавног информисања у периоду од 1. јануара до 1. новембра 2012. године. Радови треба да буду продукција одредјене медијске куће без комерцијалног спонзорства.
  5. Достављени материјали се не враћају учесницима конкурса.
  6. Учесници конкурса шаљу и пријаву-формулар (видети у прилогу), у коме су наведена права и обавезе учесника.
  7. Пријава се доставља поштом, електронски или лично до 5. новембра 2012. године, а радове пристигле након тог рока жири неће узимати у разматрање.
  8. Доња старосна граница учесника је 18 година.
  9. Жири ће разматрати кандидатуре на основу промовисања дечијих права и придржавања општих новинарских критеријума и стандарда, укључујући етичност, сензитивност, истраживачки рад, стил писања, оригиналност, иновативност, креативност, јавну корист, као и да ли се материјал може сматрати иницијатором позитивних промена у друштву.
  10. Жири задржава право да не прихвати материјал и одбије учешће на конкурсу уколико буде сматрао да достављени материјал није у сагласности са пропозицијама.
  11. УНИЦЕФ задржава право да користи сав достављени материјал за презентације и коришћење у медијима, као и за њихово репродуковање у циљу даљег промовисања награде.

Како се пријавити

Попунити пријаву и послати је уз текст или аудио-визуелни приказ (аудио или видео касета, ЦД или ДВД) са потврдом медијске куће о времену и месту објављивања/емитовања датог прилога на адресу:
Медија центар,
Теразије 3/I, 11000 Београд,
са назнаком „За УНИЦЕФ конкурс“

Штампани медији
Ако постоји могућност, потребно је доставити оригинални штампани текст. Ако то није могуће, биће прихваћена и квалитетна копија.
Радио
Радио новинари извештај треба да доставе на ЦД-у у мп3 формату. ЦД треба да буде јасно обележен, са именом, адресом и телефоном кандидата, као и назнаком дужине трајања прилога.
Телевизија
Телевизијски новинари треба да доставе ДВД са ТВ прилогом/емисијом. ДВД треба да буде јасно обележен, са именом, адресом и телефоном кандидата, као и назнаком дужине трајања прилога/емисије.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси