Насловна  |  Конкурси  |  Награде  |  Годишња медијска награда повереника за заштиту равноправности
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Награде

15. 06. 2021.

Извор: Повереник за заштиту равноправности

Годишња медијска награда повереника за заштиту равноправности

Поводом 16. новембра Међународног дана толеранције, Повереник за заштиту равноправности уз подршку Мисије ОЕБС-а у Србији, по шести пут додељује Годишњу медијску награду за најбоље медијске текстове и прилоге на тему борбе против дискриминације и промовисања равноправности и толеранције.

 

Циљ конкурса је медијско промовисање вредности као што су: равноправност, толеранција, затим сузбијање предрасуда и стереотипа према мањинским, маргинализованим и угроженим групама, као и подизање видљивости институције Повереника.

Право на учешће на конкурсу имају новинари и новинарке свих штампаних и електронских, локалних и националних медија регистрованих у Србији, који су објавили текстове/прилоге на тему конкурсa, у периоду од 1. јануара 2021. до 1. септембра 2021. године. Из исте медијске куће може да учествује више новинара и новинарки, али само са по једним прилогом/текстом. Такође, новинари и новинарке који су награђивани претходне две године, не могу конкурисати за награде у 2021. Критеријуми на основу којих ће се оцењивати су: препознавање феномена дискриминације, допринос смањивању стереотипа и предрасуда, афирмативно извештавање, промовисање равноправности и употреба родно осетљивог језика.

Медијске текстове и прилоге потребно је послати у периоду од 15. јуна до 1. септембра 2021. године на: poverenik@ravnopravnost.gov.rs. Пријава за конкурс треба да садржи медијски прилог/текст и краћу биографију са контактима аутора/ауторке. Формат пријаве: за радио и телевизију – линк са емитованим прилогом, за штампане и интернет медије – линк или објављен текст у ПДФ формату. 

Награде се додељују у три категорије, и то прва, друга и трећа за:

-       радијски или ТВ прилог (до 3 минута) или репортажа (до 30 минута);

-       текст из дневне или недељне штампе/новина;

-       онлајн медији/портали;

Стручни жири чине претходни добитници и добитнице првих награда у све три категорије, и  представнице Повереника за заштиту равноправности и Одељења за медије Мисије ОЕБС-а у Србији.

Најбољи медијски прилози и имена аутора и ауторки биће проглашени на конференцији 16. новембра 2021. године, а потом ће бити објављени на сајту и фејсбук страници Повереника за заштиту равноправности и Мисије ОЕБС-а у Србији.

Верујемо да ће Ваш медиј препознати значај и важност овог конкурса, те да ћете охрабрити колеге и колегинице да се пријаве на конкурс.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси