Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  ПКС наградила „Ringier Axel Springer“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

22. 12. 2011.

Извор: Блиц

ПКС наградила „Ringier Axel Springer“

Компанија “Ringier Axel Springer” награђена је од Привредне коморе Србије за стручно извештавање о раду привреде и ПКС. Такође “Јафа” из Црвенке, млекара “Шабац”, “Фриком”, “Жито Банат” из Вршца и “Ктитор” неки су од лауерата годишње награде коју за допринос развоју и унапређењу привреде.

Овогодишњу награде ПКС добило је 27 привредних друштава и 25 појединаца, а додељено је и 19 јубиларних награда.

У образложењу Привредне коморе се наводи да је издавачко друштво “Ringier Axel Springer”, у оквиру које излазе “Блиц”, “Ало”, “24 сата”, НИН, “Блиц жена”, “Пулс”, као и бројна онлајн издања, “једно од најтиражнијих и најутицајнијих чинилаца на медијској сцени Србије које већ годинама активно и стручно прати и извештава о раду привреде и ПКС”.

Посебно је значајно, како се додаје, то што се у “Блицу”, НИН-у, специјализованим додацима и порталу Блиц.рс велика пажња поклања привреди и економским кретањима “како би се ова проблематика једноставним и разумљивим језиком пренела читаоцима”.

Међу појединцима који су награђени плакетом са дипломом и новчаном наградом су Драгољуб Вукадиновић, председник компаније “Металац” из Горњег Милановца, Јован Давидовић, генерални директор “Крушика” из Ваљева, Мирослав Богићевић, власник концерна “Фармаком МБ”.

Награду ПКС поводом значајних јубилеја добили су - за 200 година успешног пословања “Књаз Милош” Аранђеловац, Информативно маркетиншко друштво из Ужица за 70 година успешног пословања и за 65 година успешног пословања МПИ “Клас“ из Лознице.

Председник ПКС Милош Бугарин оценио је да је ова институција била активна на домаћем и међународном плану и за 10 месеци премашила оно што је било дефинисано планом за 2011, али указао и да активности Коморе које су зависиле од сарадње са државним институцијама и администрацијом нису дале очекиване резултате. Бугарин је рекао да су се кључне активности односиле на учешће у предлагању нових законских решења и покретање иницијативе за измене постојећих прописа.

А. С.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси