Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Да ли је министар тражио снимке са Јариња
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

16. 12. 2011.

Извор: Политика

Да ли је министар тражио снимке са Јариња

„Политика” је јуче објавила одговор Министарства одбране на поновљени захтев Удружења новинара Србије да се јавности предоче све чињенице о инцидентима на Јарињу и Јагњеници у којим су повређени српски цивили, укључујући и снимке у поседу НАТО-а, о којим је ових дана говорио командант Кфора Древс (Министарство одбране: „Документ Кфора доказује да немамо видео снимке са Јариња”).


Сазнали смо из „Политике” да Кфор није доставио Министарству одбране ниједан од тих снимака, али још немамо информацију о томе да ли су српски органи захтевали снимке и остале евентуалне доказе о наводним нападима цивила на припаднике НАТО-а на овим прелазима.

Подсећам да је Кфор тим нападима званично правдао употребу бојеве муниције против грађана на северу Косова.

Удружење новинара Србије у септембру и октобру је у више наврата тражило да се снимци пруже на увид јавности, као и да се обезбеди њихова независна анализа, после чега је министар Шутановац категорички тврдио да „снимак о Јарињу не постоји” и оптужио нас да „дезавуишемо” јавност. На основу којих података је онда министар одбране својевремено тврдио да је „истина негде на средини”, односно да српски медији нису објективно обавестили јавност о догађајима? И да ли је икада тражио да му Кфор достави снимке?

Љиљана Смајловић, председница Удружења новинара Србије


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси