Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Триван: Демократска странка нема везе са продајом Политике и Новости
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

16. 12. 2011.

Извор: Данас

Триван: Демократска странка нема везе са продајом Политике и Новости

Београд - Куповине и потраживања власничких удела које се обављају међу фирмама немају никакве везе са Демократском странком, ни у случају Курира ни у случају било које друге компаније, тако да не желимо да учествујемо у препуцавању о теми са којом немамо везе и у којима се име странке злоупотребљава, истиче за Данас потпредседница ДС Јелена Триван, поводом навода Либерално-демократске партије да ДС стоји иза продаје удела компаније ВАЦ у српским медијима власницима Курира.



Удружење новинара Србије (УНС) позвало је Управни одбор Политике АД и Владу Србије да обавесте јавност о свему што се дешава у вези са купопродајом удела немачке ВАЦ групе у листовима Политика, Дневник и Вечерње новости.

„После изјаве директора предузећа Курир Инфо да Курир жели да купи Политику како је не би преузео сарајевски издавач повезан са нарко-картелом, потребно је да надлежни органи потврде или демантују да ли су у току преговори о куповини најстаријег и најугледнијег српског листа, као и других наших водећих штампаних издања“, напомињу у УНС-у.

Независно удружење новинара Србије (НУНС) затражило је јуче да тужилаштво и државни органи, надлежни за борбу против корупције и заштиту конкуренције, најхитније провере тврдње ЛДП по којима дневни лист Курир намерава да откупи уделе ВАЦ-а у три дневна листа. НУНС сматра да свака власничка трансформација мора бити транспарентна и у складу са одговарајућим законима.

Директорка Агенције за борбу против корупције Зорана Марковић рекла је јуче да је ова агенција добила писмо ЛДП-а, као и да ће уколико се утврди да има основа за деловање поступити у складу са законом. Према њеним речима, уколико Агенција утврди да није надлежна, ту представку ће упутити другим надлежним органима.

Посланик ЛДП Зоран Остојић је саопштио да власници Курира купују ВАЦ-ов део власништва у Политици, Вечерњим новостима и Дневнику, као и да то чине новцем који ће добити из државног фонда за помоћ медијима у кризи. Он је рекао и да су представници Курира Александар Родић и Душан Бјелопетровић са представницима ВАЦ-а потписали уговор о купопродаји 10. новембра у Диселдорфу, који треба да се реализује 22. децембра. Према његовим речима, иза ове купопродаје стоји ДС који „покушава да испостави контролу над медијима пред изборе“.

Антрфиле: СПО: Курир „атентатор“ европског покрета

Српски покрет обнове саопштио је јуче да су СПО и ЛДП, „због тога што захтевају европски преокрет у Србији, на мети антиевропског преокрета“, а да је за „атентатора“ одабран лист Курир.

„Такве новине без икаквих професионалних и моралних обзира, антиевропски политички преокрет диригован из центра моћи, пустио је са ланца и нахушкао их на ЛДП и СПО, припремајући и план да Легијини обожаваоци купе и Политику и Новости и новосадски Дневник“, наводи СПО.

Б. Ц. - Л. В.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси