Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Фејсбук проверавао коректност НИН-а
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

24. 11. 2011.

Извор: Б92 онлајн

Фејсбук проверавао коректност НИН-а

Недељник НИН саопштава да је Фејсбук због великог броја негативних коментара анализирао да ли да забрани банер рекламу новог НИН-а на својим страницама.

Реч је о реклами која приказује стиснуту песницу, испружен прст, и шипак, односно палац који вири из песнице. Уз те слике, поруке су „Оштар, а правичан“, „Дрзак, с разлогом“ и „Став, с покрићем“, а слоган кампање је „Мисли својом главом“. Чим је НИН поставио банер, Фејсбук је навео да је она под анализом, а пар сати касније рекламни банер је пуштен.


„Непријатно сам изненађен што, ево, и на интернету, као најдемократскијем од свих медија, слобода изражавања тешко може да се оствари и најбезазленијим поводом“, каже главни и одговорни уредник НИН-а Небојша Спаић.

„Чињеница да је после анализе Фејсбук пустио рекламу, није нарочито утешна – у њој ионако нема ништа проблематично. Шта би било да има?“, додаје Спаић.

Недељник НИН у саопштењу додаје да Фејсбук иначе не допушта претње, промовисање аутодеструктивних понашања попут самоубиства, наркоманије и сличног, малтретирање и прогањање, говор мржње, слике насиља, голотињу и порнографију, лажно представљање, интернет крађе, вандализам, преваре, кршење ауторских права и спемовање.

Нова рекламна кампања НИН-а је на мети критика и драмске списатељице Биљане Србљановић. Она је на Твитеру између осталог писала да јој није пријатно и да ју је страх од нове рекламе за НИН због претећег кажипрста.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси