Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Грађани најављују тужбе јер Супернова терет раскида уговора сваљује на њих
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

25. 03. 2020.

Аутор: Петар Гајић Извор: Н1

Грађани најављују тужбе јер Супернова терет раскида уговора сваљује на њих

Грађани који су у јануару и фебруару раскинули уговоре са кабловским оператором Супернова, најављују тужбе пошто оператор покушава да им наплати уговорне обавезе као да је до прекида сарадње дошло кривицом корисника, а не због ненајављене измене у понуди кабловских канала што је и био разлог да многи корисници одустану од Супернове.

Грађани који су раскинули уговор са кабловским оператором Супернова стигли су велики рачуни са образложењем да после раскида морају да измире остатак уговорне обавезе.

Иако је оператор тај који је изменио програмски шему и без најаве укинуо канале који су били део понуде, Ивану Бојовићу са Новог Београда је стигао рачун на више од 26.000 динара. Он је претходно раскинуо уговор по свим законским прописима и службебицима Супернове цитирао чланове Закона о електронским комуникацијама и Закона о облигационим односима по којима тражи раскид.

Каже да им је писмено образложио разлоге раскида и да је поднео пријаву тржишној инспекцији која је узела случај у разматрање.

Овај програмер додаје да није питање новца оно што му је важно у овом случају, већ како каже, да ли ће се поштовати закон и да ли ћемо бити првна држава.

Удружење Ефектива које помаже потрошачима, па и онима који су раскинуки уговор са Суперновом, имало је данас састанак са представницима тог бренда управо о повлачењу рачуна које је Супернова слала корисницима који су је напустили после измене програмске шеме.

"Нешто је понуђено, да се на неки начин изађе корисницима у сусрет, ми кажемо да је то поштовање закона. У овом тренутку нисмо дошли до коначног договора који би подразумевао поштовање прописа, које значи да корисници који су раскинули уговор да им се не наплаћују пенали", објашњава Дејан Гавриловић из Ефективе.

До измене програмске шеме Супернове - настале спајањем Радијус Вектора, Коперникуса и других мањих оператора - дошло је 18. јануара пошто је уговор са Јунајтед Медијом истекао, па су корисници остали без Н1, Спортклуб канала, Синеманије, Гранда и других из понуде Јунајтед медије.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси