Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Крагујевачке новине неће излазити док траје ванредно стање
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

25. 03. 2020.

Аутор: ФоНет Извор: Н1

Крагујевачке новине неће излазити док траје ванредно стање

Крагујевачке новине, једини градски штампани медиј, неће излазити док траје ванредно стање проглашено због епидемије коронавируса, речено је ФоНету у редакцији листа.

Крагујевачке новине, лист са традицијом дугом 80 година, због тешке финансијске ситуације од почетка ове године излази двонедељно.

Директорка новина Гордана Божић изјавила је ФоНету да је штампање обустављено пре свега из професионалних разлога и немогућности да се читаоцима пружи објективна и правовремена информација.

С обзиром да у граду више нема културних и спортских догађаја и да фабрике и државне установе престају да раде, а да се ситуација са коронавирусом мења из часа у час, сматрамо да са периодиком излажена на две недеље не бисмо имали могућности да читаоцима понудимо правовремене информације, рекла је Божић.

Поред тога, према њеном мишљењу, "у ситуацији реалне опасности од коронавируса сматрали смо да је неопходно да сачувамо људе".

Практично цела редакција по различитим основама може се сврстати у категорију угрожених, а мере Владе Србије у борби против вируса су све рестриктивније, па смо одлучили да привремено обуставимо штампање, рекла је Божић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси