Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Лекар на суђењу претио новинару Курира!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

28. 07. 2011.

Извор: Курир онлајн

Лекар на суђењу претио новинару Курира!

Скандал на суђењу за аферу "Децедра" Троје лекара из „Децедре“ оптужених за пропусте током операције и збрињавања Јелице Радовић (19) осуђени су јуче на по годину и три месеца затвора. Међутим, да се судило за бахатост у судници, Славко Томић, професор на Медицинском факултету, морао би да буде осуђен на 40 година, пошто је без повода викао на новинара Курира!

 

- Шта је? Пишите! Да нећете можда интервју? Дођи да ти ја кажем шта имам - претио је, прилично црвен у лицу, Славко Томић новинару Курира.
Поменути хирург дошао је у Палату правде у друштву неколико крупних момака, иза којих се скривао од фоторепортера.

- Марш, бре, одавде - добацио је један од његових „чувара“.
Први инциденти, међутим, почели су још пре изрицања пресуде. Неколико крупних момака судска стража није пустила у судницу, јер су посумњали да су пијани.

За разлику од Томића и његових „пајтоса“, осуђени анестезиолог Миодраг Стојановић пресуду је саслушао мирно, док се анестезиолог др Оливера Јеремић није појавила у судници. Осим затворске казне, осуђеним докторима изречена је забрана рада у здравству у трајању од две године.

Антрфиле: Сатисфакција за породицу


За породицу Јелице Радовић, која је 9. септембра 2006. године преминула од сепсе после рутинске операције чукљева у клиници „Децедра“ пресуда је морална сатисфакција.

- Родитељу коме убију дете ниједна казна није довољна. Ипак, на пресуду гледам као на моралну сатисфакцију, јер је доказана кривица за злочин који је почињен над мојом Јелицом - рекла је после пресуде Дијана Радовић, мајка покојне Јелице.

Власници забрањен рад

Власница „Децедре“ Светлана Сремчевић, по занимању филолог, осуђена је условно на годину дана затвора, с роком провере од четири године, због тога што није организовала рад на клиници како треба. Њој је забрањено да се у наредних десет година бави било каквим послом који је везан за здравство.
- За вас више нема места у медицини - рекла је осуђеној судија Људмила Миљковић.

Јелена Спасић


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси