Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Радио Љиљан пред судом у Стразбуру
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

15. 04. 2011.

Извор: Данас

Радио Љиљан пред судом у Стразбуру

Нови Пазар - Спор између Бошњачке културне заједнице (БКЗ) и РРА око фреквенције за Радио Љиљан нашао се пред Европским судом за људска права у Стразбуру.

Ово је саопштила БКЗ уз тврдњу да им је Секретаријат суда послао и „сет докумената о поднеску тужбе, примерак Конвенције с протоколима и примерак службеног обрасца представке“ и да је пошиљка која је послата из Стразбура 1. марта стигла 11. априла ове године, отварана.

У саопштењу се наводи да је БКЗ добила осам недеља да достави сву документацију о овом предмету, те да је „неко на овај начин хтео да пошиљка окасни како би исцурело време“ и да је у пропратном писму наведено да се у пошиљци налази „и 10 налепница са бар кодовима које је неопходно налепити на доказне документе“. Тога, како се тврди, у пошиљци није било па ће бити обавештен суд у Стразбуру, а од ПТТ Србије биће затражено објашњење и најављују се кривичне пријаве против одговорних у том предузећу ако се утврди да је „било ко отварао службену пошиљку“.

РРА је одбила да Радио Љиљану изда дозволу за емитовање програма на локалној фреквенцији. Седиште радија било би у Пријепољу и емитовао би програм на босанском језику, саопштила је БКЗ пре два месеца када је упутила отворено писмо председнику РРА.

Касније је саопштено да се ова проблематика нашла и пред заштитником грађана Србије.

С. Н.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси