Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Жељко сумња на пашенога!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

28. 01. 2011.

Извор: Прес

Жељко сумња на пашенога!

Митровић верује да су у покушај његовог убиства умешани њему веома блиски људи, пашеногу Златку Крмпотићу забрањен улаз на поседе Пинка




Београд - Жељко Митровић, власник Телевизије Пинк, који се већ месец дана у Немачкој лечи од тешког облика анемије, поднео је кривичну пријаву полицији против више особа због сумње да су га тровале!

Како Пресс незванично сазнаје, Митровић је полицији рекао да су у покушај његовог убиства умешани њему веома блиски људи и да највише сумња на пашенога Златка Крмпотића, коме је већ забранио улазак на све поседе своје компаније!

Анализама које су обављене у немачкој клиници у Фленсбургу, у Митровићевој крви нађени су отрови бензен, олово и арсеник, а полиција и тужилаштво увелико раде на расветљавању овог случаја.

По ономе што смо чули, Митровићу је отров стављан у храну месецима уназад, и то тачно дозиране мале количине које су крајем прошле године изазвале потпуни колапс његовог организма изазван апластичном анемијом. Постоји и могућност да му је отров подметнут у кутије са витаминским таблетама.

- Мислим да Жељко највише сумња на Крмпотића, за кога је чуо да је одмах по његовом одласку у болницу кренуо да прави планове како ће да се расподели његова имовина, која је велика, то сви знају - каже за Пресс одлично обавештен извор са Телевизије Пинк, и додаје:

Крмпотићева улога

- У читаву причу уклапа се и чињеница да је Златко Крмпотић за директора Пинка у Словенији довео Жарка Величанског, који је убрзо направио губитке компанији. Митровић је њих двојицу ухватио и у намери да присвоје неколико милиона евра од неког уговора који су склопили.

Због тога Жељко мисли да у читавој причи са његовим тровањем можда имају удела и словеначки криминални кругови, којима не одговара његова све јача позиција у тој земљи.

Полиција већ истражује да ли је неко покушао да убије власника Телевизије Пинк, предузимају се оперативне радње и обављају информативни разговори, саопштило је јуче Министарство унутрашњих послова. МУП наводи да инспектори криминалистичке полиције „на основу захтева надлежног тужилаштва“ предузимају потребне оперативне радње.

Како сазнајемо, полиција је добила извештај лекара болнице са Бежанијске косе, а очекује се и извештај из болнице у Немачкој у којој се Митровић налази на лечењу.

Запослени на Телевизији Пинк јуче нису били расположени за причу о томе зашто је власник њихове компаније љут на многе. Наиме, он код себе има стенограме разговора запослених, а многи од њих су причали о томе да се Митровић дрогира и опија, и да је то разлог његове болести. Радници потврђују да су чули да ће велики број њих добити отказ због тога како су се понашали и шта су говорили претходних месец дана, откако је Митровић у болници.

Портпаролка ТВ Пинка Тања Војтеховски рекла нам је јуче да је за петоро запослених већ забрањен улаз у зграду телевизије, а да се очекује да Жељко ускоро пошаље много већи списак суспендованих.

Паника на Пинку

Како смо сазнали, осим Златка Крмпотића, отказ су већ добили лична секретарица Жељкове жене Милице, њена мајка која је такође радила на Пинку, као и секретарица Ивана Влатковића, директора маркетинга и другог човека компаније.

- Овде је тренутно велика паника. Многи се плаше да ће остати без посла. Нико вам неће ништа рећи, јер сада сви мисле да им се прислушкују телефони и да су озвучени на радном месту - рекао нам је један од запослених телевизијских радника.

Момак из обезбеђења, који је јуче стајао на вратима ТВ Пинка на Дедињу, рекао нам је да је списак људи којима је забрањен улазак у зграду већ сада велики. Безбедност у згради је сада додатно пооштрена, уз „метал детектор“ обезбеђење и физички претрес посетилаца.

- Многи већ не могу да уђу у зграду. Више од тога не могу да вам кажем, све се снима - рекао нам је радник обезбеђења.

Антрфиле : Не сумњам у супругу и децу!

Жељко Митровић изјавио је јуче да не сумња у своју супругу и децу.

- Али сумњам у неке кругове у мојој околини - рекао је Митровић.

Говорећи о најављеним реформама на Пинку, Митровић је истакао да ће оне бити спроведене на основу продуктивности и лојалности. Поводом навода да је прислушкивао сараднике, он је казао да није прислушкивао никога.

- Београд је врло мали и информације се брзо шире, а када информације долазе од људи којима ја много верујем и у које немам никакву сумњу, онда је то ствар која је као да се прислушкивала - рекао је Митровић.

Како је трован

- Храном или витаминским пилулама
- Отров му је стављан у малим дозама периодично
- Ништа није осећао дуго времена
- Отров се таложио, пошто се не избацује из организма
- Временом уследиле лагане, негативне промене
- Имунитет слабио због све веће концентрације отрова
- У случају смрти постојала могућност да се ништа не открије јер се токсикологија не ради ако нема насилне смрти

У Митровићевој крви пронађени:
олово
арсеник
бензен

И. Жигић - С. Јовановић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси