Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Једногласни захтев запослених у "Дневник Војводина пресу"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

08. 12. 2010.

Извор: Дневник

Једногласни захтев запослених у "Дневник Војводина пресу"


Нека Влада Војводине спроведе своју одлуку

Запослени у "Дневник Војводина пресу" траже од Владе Војводине да спроведе своју одлуку од 29. септембра ове године, по којој је прихватила понуду Медијске групације ВАЦ да поклони свој удео од 55 одсто запосленима у ДПВ-у под условима која је друга страна одмах прихватила.

За­по­сле­ни у ДВП-у ју­че су би­ли не­при­јат­но из­не­на­ђе­ни ин­фор­ма­ци­јом да је "Днев­ник хол­динг", ми­мо ове од­лу­ке Вла­де Вој­во­ди­не и свог Управ­ног од­бо­ра и у су­прот­но­сти с тим про­ме­нио кључ­ну од­ред­бу из ВАЦ-ове по­ну­де о по­кло­ну рад­ни­ци­ма 55 од­сто ли­ста "Днев­ник" та­ко што би пре­ко но­ћи од ма­њин­ског по­стао ве­ћин­ски вла­сник.

На­и­ме, ка­ко је ју­че об­ја­шње­но на са­стан­ку за­по­сле­них у ДВП-у, кра­јем про­шле не­де­ље, 2. де­цем­бра, "Днев­ник хол­динг" је упра­ви ВАЦ-а до­ста­вио по­зи­ти­ван од­го­вор на ра­ни­је по­ну­ђе­ни уго­вор по ко­јем за­по­сле­ни у ДВП-у по­ста­ју вла­сни­ци 55 од­сто вред­но­сти овог пре­дузе­ћа ко­ји из­да­је лист "Днев­ник".

Ме­ђу­тим, "Днев­ник хол­динг" са­да свој при­ста­нак усло­вља­ва про­ме­ном вла­снич­ке струк­ту­ре, по ко­јој би он био ве­ћин­ски вла­сник с 54 од­сто, а за­по­сле­ни­ма се ну­ди ма­њин­ски па­кет од 46 од­сто вла­сни­штва уз "вир­ту­ел­них" 10.000 евра по за­по­сле­ном. Ти­ме би, на­вод­но, сва­ки од 150 за­по­сле­них био упи­сан у Аген­ци­ји за при­вред­не ре­ги­стре, ма­да та­кав по­сту­пак ни­је екви­ва­лен­тан ак­ци­ја­ма у ко­ји­ма је но­вац за­по­сле­ни­ма уоп­ште до­сту­пан.

Пред­став­ни­ци ВАЦ-а по­но­ви­ли су ју­че да оста­ју при сво­јој пр­во­бит­ној од­лу­ци да за­по­сле­ни­ма у ДВП-у по­кло­не 55 од­сто вред­но­сти овог пред­у­зе­ћа те да не­ће при­хва­ти­ти из­ме­ну иза ко­је не сто­је они ко­ји­ма су по­клон на­ме­ни­ли.

Члан Бор­да ди­рек­то­ра ВАЦ-а за­дужен за Ср­би­ју Пе­тер Лан­ге оце­нио је но­ви пред­лог "Днев­ник хол­дин­га" скан­да­ло­зним, а ди­рек­тор ДВП-а Ду­шан Вла­о­вић твр­ди да је реч о по­ку­ша­ју пре­ва­ре за­по­сле­них.

– На­вод­ни но­ви мо­мен­ти, на ко­је се по­зи­ва "Днев­ник хол­динг", не по­сто­је и њи­хо­ве при­че да се ту­жбе са­да мо­гу пре­тво­ри­ти у ак­ци­је ко­је ће до­не­ти пре­ва­гу у вла­сни­штву не сто­је. На­и­ме, има и ДВП сво­је ту­жбе про­тив Хол­дин­га, а осим то­га, ни­ка­да се ту­жбе­ни зах­тев не мо­же сма­тра­ти као улог – ре­као је Вла­о­вић.

Јед­но­гла­сном од­лу­ком за­по­сле­ни су од Вла­де Вој­во­ди­не за­тра­жи­ли да ис­пу­ни са­мо оно што је обе­ћа­ла, не са­мо у по­гле­ду пре­но­са вла­сни­штва већ и за­рад очу­ва­ња нај­ста­ри­јег днев­ног ли­ста на срп­ском је­зи­ку у Вој­во­ди­ни. Јер, не са­мо да је при­хва­ти­ла ВАЦ-ову по­ну­ду већ је обе­ћа­ла и фи­нан­сиј­ску по­моћ "Днев­ни­ку" у на­ред­не две го­ди­не, и то од пет ми­ли­о­на ди­на­ра ме­сеч­но.

Е. Д.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси