Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Родић: Поступак против мене је лични Динкићев прогон
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

08. 12. 2010.

Извор: Политика

Родић: Поступак против мене је лични Динкићев прогон

Покретач дневног листа „Курир” Радисав Родић негирао је јуче кривицу за злоупотребу службеног положаја и оптужио потпредседника Владе Србије Млађана Динкића да га „лично прогони” у поступку који је иницирала и дириговала Служба за борбу против организованог криминала. Родића оптужница терети да је оштетио буџет за готово милијарду динара.

Он је навео да, по његовом мишљењу, део текстова о Динкићу „није био у реду”, али да није он уређивао новине, него уредници.

Оптужени је рекао да је кривични поступак против њега „последица околности” да је годинама био власник листова „Глас јавности” и „Курир” и да у одређивању уређивачке политике није хтео да подлегне притисцима политичара, тајкуна и других који нису хтели да се медији баве критичком анализом њиховог деловања на јавној сцени.

„Мој прогон почео је још 1996. године. Молим суд да не подлегне притисцима и да ме пусти да се браним са слободе јер у болници немам услова за читање обимне документације”, рекао је Родић.

Родић, који је у притвору од хапшења 27. октобра прошле године, и Векомир Јоксимовић, оптужени су да су коришћењем лажне документације подигли кредит од Комерцијалне банке од 22 милиона динара који, како је навело тужилаштво, нису вратили.

Међу оштећеним су јавна предузећа – „Паркинг сервис”, „Градска чистоћа”, „Електродистрибуција Београд”, „Телеком Србија” и „Београдски водовод и канализација”, као и „Колубара” из Лазаревца, „Политика” АД, „Топлане” из Београда и неколико београдских банака.

Бета

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси