Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Ресторан на торњу чека боље дане
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

12. 07. 2010.

Извор: Прес

Ресторан на торњу чека боље дане

Београђани и туристи који нестрпљиво чекају да попију кафу у ресторану на 124. метру торња на Авали, по свему судећи, начекаће се.




Дугом путу бирократије, организовању тендера, добијању дозвола, решења и одобрења не назире се крај, па нико од надлежних ни приближно не може рећи када ће почети да ради овај ресторанИако су врата видиковца торња од 21. априла отворена за посетиоце, а Влада Србије још у јануару основала Јавно предузеће „Емисиона техника и везе" које управља целим објектом на Авали, директор тог предузећа Владимир Хоман именован је тек на претпрошлој седници Владе.

Нема места за столовеНакон тога, објашњавају за Прес у Министарству за телекомуникације и информационо друштво, потребно је да Влада донесе одлуку којом ће Авалски торањ дати на управљање новоформираном Јавном предузећу „Емисиона техника и везе".

- Тек након што Влада донесе такву одлуку, ово предузеће ће израдити бизнис план, који ће садржати и препоруку модела за давање у закуп делова торња. Коначну одлуку о моделу давања у закуп донеће органи управљања ЈП ЕТВ, када над тим питањем буду имали надлежност - наводе у том министарству.

Како на основу постојеће одлуке о оснивању јавног предузећа ЈП ЕТВ још увек не управља рестораном, то чини Републичка дирекција за имовину.

- Опција да ресторан буде продат врло брзо је одбачена, јер могућност сувласништва на деловима торња веома је компликована. Ресторан ће бити дат на коришћење, а коме и под којим условима одредиће његов управљач - наводи за Прес заменик директора Републичке дирекције за имовину Србољуб Панић.

Због карактера простора, објашњава Панић, то ће, по свој прилици, пре бити кафетерија него ресторан.- Иако је велике квадратуре, од 80 до 100 квадрата, гледано да ли у квадратуру бројимо простор мокрог чвора, због „ђеврекастог" облика, у њему нема простора за стандардне угоститељске столове за ручавање. Највише што може да пружи је смештај мањих столова за четворо какве виђамо у кафићима - објашњава Панић.Иначе, новац од закупнине ресторана биће приход ЈП ЕТВ.

Цена засад тајна

Како је Прессу раније наведено у Министарству за телекомуникације и информационо друштво, кроз елементе бизнис плана биће предложен и модел давања у закуп овог простора. Пошто се Авалски торањ не налази у зонама града у којима су познате цене закупа, а уједно се ради о јединственом објекту, надлежни су сматрали да је потребно посебно разрадити питање давања у закуп. Једно од могућих решења је, како сазнајемо, спровођење поступка у два корака кроз преквалификациони тендер у ком би заинтересована лица доставила понуде, а потом би се у аукцијском надметању дошло до победника.
И. Богојев

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси