Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Гран при Љиљани Костадиновић
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

18. 06. 2010.

Извор: Преглед

Гран при Љиљани Костадиновић


Новинарки „Привредног прегледа“ главна награда Банк Прес Феста

Београд - Први међународни Банк Прес Фест имао је једну необичност такмичење новинара специјалиста за економију на коме је учествовало 56 аутора из пет земаља, с прилозима за штампане и електронске медије, а „гран при“ је припао нашој Љиљани Костадиновић, за дугогодишње праћење и анализирање стања у банкарском и финансијском сектору.

Стручни жири посебну пажњу и похвале изрекао је за прилоге, уводнике, коментаре и осврте које је колегиница Костадиновић објављивала у „Банкама“, специјализованом додатку „Привредног прегледа“.

Поред Љиљане Костадиновић награде су добили: Златну повељу – Јелена Оровић из РТВ Атлас Подгорица за емисију „Бусинесс недеља“, Сребрне повеље – Хајдар Арифагић из сарајевског „Ослобођења“ за серију текстова о привредној сарадњи у региону и Марко Лопушина из београдских Вечерњих новости за репортажу „Просјачки штап све ближи“, а Бронзане повеље Драган Стојев са РТС-а и Душану Шибинац са ТВ Авале за интервју „Развојни пројекти општине Апатин“.

На иницијативу директора првог међународног Банк Прес Феста Хасана Ханића, жири је уручио и Грамате, посебне награде, новинарима који су обележили економско извештавање и коментарисање у последњој деценији: Радојки Николић, Весни Дамјанић-Бранковић, Димитрију Боарову, Милану Ћулибрку, Зулфу Јаховићу, Миши Бркићу, Мијату Лакићевићу и Драгану Вујадиновићу.

Посебна пратећа манифестација поред новинарског такмичења или, што рече директор Фестивала Хасан Ханић „невидљиво догађање“, било је надметање у говорништву у ком су учествовали студенти Београдске банкарске академије. Такмичило се 15 будућих банкарско-финансијских стручњака. Златна повеља припала је Саши Миливојевићу, Сребрна Мини Вељковић а Бронзана Марини Димитријевић.

Р. О. Д.



Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси