Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Скрембловани страни музички канали
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

15. 04. 2010.

Извор: Данас

Скрембловани страни музички канали


Београд - Републичка радиодифузна агенција (РРА) подсећа све емитере да данас због дана жалости прилагоде свој програм наведеним околностима у складу са законом, речено је Данасу у РРА.

Влада Србије је донела одлуку о проглашењу 15. априла за дан жалости због погибије председника Пољске Леха Качињског у авионској несрећи код Смоленска. Према Закону о обележавању дана жалости на територији Србије електронски медији су дужни да у својим програмима емитују одлуку о проглашењу дана жалости и о програму његовог обележавања, обавесте јавност о скуповима сећања, уместо хумористичких, забавних, фолклорних и других емисија са забавном и народном музиком, емитују музику и емисије прикладне дану жалости.

РРА препоручује емитовање уметничке и инструменталне музике.

У кабловском оператору СББ наводе за Данас да су добили информације од домаћих канала да ће прилагодити своје програме током данашњег дана. У СББ напомињу да ће скрембловати музичке канале.

У КДС-у и Икому јуче нису знали да нам кажу како ће регулисати дистрибуцију програма током дана жалости.

Подсетимо, током тродневне жалости поводом смрти патријарха Павла, настала је забуна око тога што су кабловски оператори скрембловали иностране канале, што, како су тада објаснили у РРА, није било у складу са прописима.

Б. Ц.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси