Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Колегијум РТС-а: Прекршени стандарди јавних наступа
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

14. 04. 2010.

Извор: Политика

Колегијум РТС-а: Прекршени стандарди јавних наступа


У саопштењу Колегијума Радио-телевизије Србије наводи се да је у понедељак, 12. априла, Велимир Илић, лидер Нове Србије, гостујући у емисији „Упитник” ушао у зграду РТС-а у пратњи посланика Мирослава Маркићевића и двојице телохранитеља. Један телохранитељ идентификован је као Срђан Аџемовић. Током емисије коју је водила Оливера Јовићевић посланик Илић нарушио је стандарде наступа на Јавном сервису вређајући посланика Јелену Триван.

После емисије гости Влајко Сенић и Јелена Триван кренули су низ ходник студија у Кошутњаку. Сачекао их је Веља Илић са телохранитељима и Маркићевићем и наставио да вређа и прети угрожавајући физичку безбедност гостију РТС-а. Испред степеништа студија посланик Илић је гласно рекао да ће посланици Триван у будуће „ј... ти матер”. Колегијум РТС-а сматра да су, од стране Велимира Илића, границе политичке коректности и стандарди јавних наступа, испред и иза камера, прекршене на начин који убудуће искључује толерисање.

 Колегијум је одлучио да не позива у госте посланике који нарушавају стандарде грађанске пристојности и стандарде Јавног сервиса, те да забрани улазак у зграду РТС-а свим припадницима обезбеђења било којих политичара – сем уз специјалну полицијску дозволу. С обзиром на то да је у четвртак посланик Маркићевић, на излазу из Народне скупштине, зауставио Предрага Брењу, шефа екипе РТС-а који прати рад скупштине и агресивним тоном га питао: „Ти ли си тај који износиш записнике из парламента, с којим правом износиш стенограме и записнике када је то противзаконито?”

Колегијум РТС-а сматра да су записници јавни и доступни свим грађанима Србије, па наступ посланика Маркићевића сматра директном претњом која је упућена екипи РТС у спречавању Јавног сервиса да обавља свој посао.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси