Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Радници траже испуњење обећања
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

12. 03. 2010.

Извор: Дневник

Радници траже испуњење обећања


Покушај Одбора синдикалне организације запослених у “Дневник Штампарији” да одржи конференцију за штампу у згради “Дневника” није успео јер су портири новинарима који су желели да извештавају забранили улаз, по налогу в. д. директора “Дневник холдинга” Јасмине Машуловић. Због тога је конферениција за штампу одржана, уз присуство великог броја запослених, испред зграде “Дневника”.

Председник синдикалне организације “Дневник Штампарије” Стева Томин устврдио је да су радници изманипулисани јер им није исплаћен део заосталих зарада како је било обећано. Такође, истакао је Томин, нису испуњени ни други захтеви због којих су радници претходних месеци протестовали и штрајковали глађу, а пре свега запослени и даље немају оверене здравствене књижице због чега не смогу да се лече.

Томин тврди да су паре од Владе Војводине стигле у предузеће, али да новоименована директорка не дозвољава да плате буду исплаћене. Синдикат је, како каже Томин, заказао нови разговор с потпредседницом Владе Војводине Аном Томановом-Макановом и покрајинским секретаром за рад и запошљавање Мирославом Васином те ако они не испуне раније дата обећања, радници ће поново изаћи на улице и обновити своје протесте испред Владе Војводине.

Љ. М.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси