Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Кустурица избацио екипу ХРТ
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

05. 11. 2009.

Извор: Б92

Кустурица избацио екипу ХРТ


Режисер Емир Кустурица, изнервиран питањима новинара Хрватске радио-телевизије, избацио је екипу и запленио им снимљени материјал.


Како преноси ХРТ, јуче је екипа те телевизије, предвођена уредником емисије "Недељом у два" Александром Станковићем, у Мокрој гори разговарала са Кустурицом како би снимила раније договорену емисију. Током разговора Станковића са Кустурицом, режисер је изнервиран питањима, демонстративно устао и не бирајући речи, наредио екипи ХРТ да напусти село и да му преда снимљени материјал.

Према наводима Хрватске телевизије, вређање и малтретирање трајало је око 45 минута, након којих је екипа попустила, предала снимљени материјал и напустила Мокру гору.

Станковић је оценио да је заплена материјала "класично разбојништво и чисти лоповлук", те да ће ХРТ од Кустурице тражити да врати снимљени материјал.

Према Станковићевим речима, питања која су изнервирала редитеља односила су се на Слободана Милошевића и Кустуричин однос с њим.

Упитан зашто је с покојним српским председником пио виски током српске блокаде Сарајева, Кустурица је одговорио да није имао избора.

Затим га је Станковић подсетио да је својевремено изјавио да је било дирљиво гледати како Милошевић у хашкој судници шаље пољупце супрузи Мири и упитао га хоће ли и у Израелу, где снима идући филм, Израелцима рећи како је била дирљива пажња којом је Хитлер обасипао Еву Браун у Вучјој јами.

Како преноси ХРТ, Кустурица на то није имао одговор, већ је упитао Станковића: "Зашто ми не причамо мало о хрватским легионарима који су убијали Србе по Хрватској?".

На Станковићево контрапитање да ако тако мисли, зашто је "својевремено опевао Анту Готовину, човека који је оптужен за ратне злочине у Хагу", Кустурица је уз псовке устао и напрасно завршио разговор.

ХРТ наводи да текст те песме гласи "Ко не воли Готовину увалим му осовину!"

Кустурица: Екипа ХРТ-а нила злонамерна

Објашњавајући шта се догодило на Мокрој Гори, Емир Кустурица изјавио је Тањугу да је прекинуо разговор са екипом Хрватске телевизије због зле намере новинара.

"Руководећи се начелима доброг домаћина, ја сам примио хрватску екипу и зато што сам хтео да у негативну митологију, коју су стварали годинама о мени, упишем и моје лично виђење", рекао је Кустурица.

"Пошто је Александар Станковић дошао са злом намером да моју богату биографију сузи на једно поглавље из мог живота и како је водио тај разговор у правцу те зле намере, да један богат људски живот сузи на идеју скандала и политике која чак ни мени не одговара, ја сам тај разговор прекинуо", казао је он.

Кустурица је додао да је "тако спречио ту злу намеру да буде доведена до краја".

"То је један неуспео разговор, а сад је потреба да се то преводи на неки други језик", указао је он.

О томе је данас објављен текст на сајту ХРТ-а, у којем се тврди да је Кустурица "изнервиран питањима, избацио ХРТ-ову екипу и запленио им снимљене материјале".

Кустурица је изјавио да је Станковић "у журби, заборавио те касете", а на питање шта ће бити са снимљеним материјалом одговорио је: "Добиће га ако га траже".

Бета, Танјуг

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси