Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Родић и Качаревић остају у притвору
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

05. 11. 2009.

Извор: Дневник

Родић и Качаревић остају у притвору


Ухапшени власник листова „Курир“ и „Глас јавности“ Радисав Родић и бивши уредник „Гласа јавности“ Славољуб Качаревић остаће у притвору пошто је јуче кривично веће Окружног суда у Београду као неосноване одбацило жалбе њихових бранилаца на решење о одређивању притвора.

„С обзиром да је реч о притворском предмету, суд поступа хитно што је и његова законска обавеза. Испитивање сведока заказано је за 9. новембар, што је и најранији термин који се могао одредити јер се по закону сведоци позивају писменим путем и мора се оставити довољно времена за доставу, односно уручење позива“, рекла је агенцији Бета портпаролка Окружног суда у Београду Ивана Рамић.

Додала је да је испитивање сведока у вези с догађајем који се Качаревићу ставља на терет било заказано и за понедељак, 2. новембар.Портпаролка Окружног суда је подсетила да се Качаревић налази у адаптираном делу Окружног затвора у Београду и да је под сталним надзором лекара и редовно добија и узима преписану терапију.

Додала је да је Родић у Специјалној болници окружног затвора, као и да су за ову недељу и следећу недељу заказани специјалитички прегледи који ће бити обављени у специјализованим здравственим установама и да је истражни судија, одмах по добијању молбе, одобрио да Родићу породица доноси храну, јер због терапије не може да једе затворску храну.

Родић је ухапшен 27. октобра, а дан касније и Качаревић због сумње да су 2001. године злоупотребом положаја прибавили имовинску корист од више од милион тадашњих немачких марака. Њима је истражни судија Окружног суда у Београду одредио притвор до 30 дана и против њих је покренута истрага.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси