Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Отпуштени радници РТВ Приштина пишу жалбу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

05. 11. 2009.

Извор: Политика

Отпуштени радници РТВ Приштина пишу жалбу


После одлуке Управног одбора РТС према којој се, међу 650 радника овог јавног сервиса предвиђених за отпуштање уз социјални програм, нашло и свих 276 запослених у РТВ Приштина, они који раде у Прокупљу у правом су шоку.


Тако нешто, кажу, нису очекивали после 1999. године, када су морали да напусте Приштину и када су успели да извуку не само главе него и део технике, па и репортажна кола, која су сада у Београду као власништво РТС-а.

У понедељак их је, као и оне на Космету, посетио Звонимир Миладиновић, извршни директор сектора РТВ Приштина, саставног дела РТС. Он је за „Политику” рекао да је огорчење радника велико, јер их је одлука изненадила, па и њега самог, пошто није ни позван на седницу Управног одбора.

Сада, као први корак, сви запослени пишу жалбе на ову одлуку, а потом ће бити ангажовани и адвокати да их заступају.

У жалбама се углавном позивају на Закон о раду, јер им, кажу, приликом отказа нису узимане у обзир оцене рада, а није их заступао ни синдикат, пошто је у међувремену њихов председник Самосталног синдиката поднео оставку.

– Сада је лопта пребачена Влади Србије. Предстоји нам да се са одговорним људима у њој договоримо како да РТВ Приштина не остане само на папиру, што ће се догодити са отпуштањем свих њених радника. Наш план је да, у складу са законом, влада оснује јавни сервис за покрајину Косово и Метохија, који би умрежио и емитере са југа Србије – каже за наш лист директор Миладиновић.

Д. Борисављевић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси