Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Солидарност са Качаревићем
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

04. 11. 2009.

Извор: Данас

Солидарност са Качаревићем


Група новинара и пријатеља бившег уредника Гласа јавности Славољуба Качаравића, који је осумњичен због финансијских малверзација, затражили су на јучерашњој конференцији за новинаре да буде пуштен да се брани са слободе.

Нино Брајовић, генерални секретар УНС-а, истакао је да је петицију потписало више од 410 новинара. Потписи ће бити уручени председнику Окружног суда и надлежном судији.

Председница УНС-а Љиљана Смајловић истакла је да би новинари требало да надлежнима поставе питање колико је директора чије фирме нису вратиле кредит у затвору и да ли се Качаревић окористио злоупотребом коју му стављају на терет.

Драгољуб Жарковић, главни уредник недељника Време, истакао је да је неодговорно и политички опасно држати у притвору Качаревића са образложењем да би он могао да утиче на сведоке, јер се кривично дело за које се терети десило пре осам година.

Драган Бујошевић, главни и одговорни уредник Политике, истакао је да је Качаревић човек који је увек био спреман да одговара за своје поступке и да заслужује солидарност.

- Новинарство је професија која је учинила све да је други омаловажавају, али је Качаревић учинио све да не буде тако, нагласио је Бујошевић.

Драган Ј. Вучићевић, главни уредник Преса, истакао је да је ово хапшење доказ да политичари у Србији „мрзе новинаре“ и да је Качаревић „колатерална штета“ обрачуна државе и Радисава Родића.

- Качаревић има и здравствене проблеме и његово стање може озбиљно да се наруши. Ми не тражимо опрост, он ни сам не спори да је потписао уговор и у више наврата се одазивао на позиве полиције. Ми само тражимо да се он брани са слободе, истакао је Вучићевић.

Антрфиле :

НУНС забринут за здравље осумњиченог


Независно удружење новинара Србије затражило је јуче од окружног тужиоца информације о здравственом стању осумњиченог Славољуба Качаревића и мерама предузетим да се његово здравље не угрожава.

НУНС је навео да нема намере да се меша у истрагу и поступак, али је затражио од тужиоца да обавести све заинтересоване за живот и здравље Качаревића, као и најширу јавност о мерама предузетим на заштити здравља познатог новинара.

М. М.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси