Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Програм ХРТ биће "на каблу" у Србији
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

04. 11. 2009.

Извор: Преглед

Програм ХРТ биће "на каблу" у Србији


Заменик председника Савета Републичке радиодифузне агенције (РРА) Горан Караџић изјавио је јуче да ће, према новом правилнику, програм Хрватске радио-телевизије (ХРТ) бити у сваком кабловском систему у Србији, али да та медијска кућа неће моћи да емитује програм за који није платила лиценцна права.

Истичући да је нови правилник о уређењу медијског простора неопходан да би се уредило кабловско емитовање програма, Караџић је изјавио РТС-у да се тај правилник ради пре свега због домаћих емитера, који немају дозволу за рад.

Заменик председника Савета РРА је нагласио да „неће бити избачен“ ХРТ, који има сателитски програм, намењен дијаспори. Тај програм, који се слободно емитује, намењен је томе да се у другим земљама, а у овом случају у Србији, очува језик, култура, наслеђе, рекао је Караџић.

Танјуг

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси